Tabara de vară «Educaţie prin creativitate» pentru copii din familii social vulnerabile şi tineri voluntari



filocalia znachokAO Filocalia implementează în perioada 14-22 iulie, 2014, a IV-a ediție a proiectului Tabara de vară “Educație prin creativitate” care va avea loc la baza de odihnă “Dacia”, Vadu lui Vodă.  Proiectul face parte din Programele sociale de educație organizate anual de către Asociație și este co-finanțat de către partenerul AO Filocalia, organizația germană KINDERMISSIONSWERK „Die Sternsinger“.

Obiectivul proiectului este de a oferi pentru 34 de copii din familii social vulnerabile din Calarași, Speia, Drăgușeni, Costești și Chișinau, experiența taberei de vară care va include pe lângă odihnă un spectru larg de activități interactive și educative teoretice și practice conduse de către 10 pedagogi și artiști profesioniști. Programul zilnic al taberei include lecții de etichetă, training-uri speciale, jocuri interactive și master-class-uri de creație - avand ca scop dezvoltarea capacităților creative și cognitive,  abilităților de socializare, comunicare și exprimare, lucru în echipă, căpătarea încrederii în sine, integrarea copiilor în societate. Cei 34 de copii beneficiari au fost selectați dintre membrii celor 6 centre sociale din diverse localități din Moldova, patronate de către AO Filocalia, în baza aptitudinilor creative și situației financiare dificile din familie.

Proiectul Tabara de vară “Educație prin creativitate” are de asemenea ca scop promovarea și implicarea tinerilor în activități de voluntariat. Astfel la Tabara de vară vor participa și 10 tineri voluntari AO Filocalia, printre care tineri din Moldova, Germania, Polonia, Spania și America Latină care vor asigura implementarea cu succes a activităților planificate și vor lucra cu copiii pe tot parcursul proiectului. Participarea voluntarilor are ca scop dezvoltarea capacităților lor de lider și mentor, abilităților  de planificare și organizatorice,  de comunicare și prezentare, de coordonare a proiectelor, lucru in echipă.

Pentru mai multe informații legate de implementarea acestui proiect, poate fi contactată președintele Asociației AO filocalia, D-na Larisa Ciobanu la datele de contact indicate mai jos.

*   *   *

Asociația Obștească Filocalia este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, cu caracter creștin și social, având ca misiune de a oferi suport social și material persoanelor social vulnerabile și sărace, în special copii și bătrâni, din Moldova. Cu activitate de mai mult de 8 ani, AO Filocalia, împreună cu partneri recunoscuți locali și internaționali, și cei peste 50 de membri voluntari AO Filocalia, a acumulat experiență vastă și a obținut rezultate foarte bune implementând cu success un număr mare de programe și proiecte sociale pe teritoriul Moldovei.  Asociația a obținut diverse premii la nivel național pentru contribuția spre dezvoltarea comunității. Activitatea Asociației include Asistență socială, Voluntariat, Programe educaționale, Campanii de caritate, Dezvoltarea comunității, stabilirea Centrelor sociale și de creație. 

________________________________________________________________________________________________

AO Filocalia, Str. Sfatul Țării nr. 27, oficiul 12, Chisinau, Republica Moldova, MD-2012

 tel./fax (+373) 22 234 274 | tel. mobil (+373) 69 255 542 | e-mail: info@filocalia.md

www.filocalia.md

                                                                                                 

        www.facebook.com/AOFilocalia          www.twitter.com/AOFilocalia          www.linkedin.com/company/ao-filocalia