„Design Yourself- Career Coaching for Youth” – Un proiect internaţional găzduit de Republica Moldova”



Logo Invento

Săptămîna trecută Republica Moldova a găzduit un proiect internațional, care a întrunit 30 de tineri din: Letonia, Estonia, Ungaria, Slovenia, Ucraina, Georgia, Armenia și Moldova. Proiectul a fost destinat tinerilor care vor să-și construiască o carieră de succes în concordanță cu abilitățile și pasiunile lor.

Proiectul „Design Yourself. Carreer coaching for youth” s-a desfășurat timp de șapte zile la Vadul-lui-Vodă, timp în care participanții au fost instruiți de trei traineri recunoscuți la nivel european:  Gábor Kuna (Ungaria), Inese Priedīte (Estonia) și Nati Vozian (Moldova). În cadrul  proiectului, tinerii au avut posibilitatea de a explora un domeniu mai nou, coaching-ul de carieră, ca instrument în activitatea dezvoltată pe viitor. Prima parte a instruirii a fost dedicată dezvoltării personale a participanților, prin intermediul metodelor de auto-reflecție și evaluare de sine, prin recunoașterea punctelor forte, dar și a lacunelor din comportament. De asemenea, tinerii au avut posibilități de testare a metodelor de branding personal și echilibrare a balanței viață personală-muncă. În a doua parte a instruirii s-a mers pe aplicarea în practică a metodelor menite să faciliteze comunicarea în cadrul sesiunilor de coaching.

Cursul de orientare profesională a avut atît părți instructive, cît și distractive. Pe lîngă activitățile de bază, tinerii au avut posibilitatea să exploreze cultura țărilor participante la proiect în cadrul serilor de schimb intercultural, să se plimbe pe străzile capitalei în timpul City Quest-ului, să vorbească cu localnicii și să le ceară sfaturi utile întru construirea unei cariere de success.

Proiectul „Design Yourself. Carreer coaching for youth” s-a desfășurat în perioada 25 mai - 01 iunie și a fost implementat de Asociația Obștească „Invento” cu suportul financiar al Comisiei Europene.

EU flag yia EN-01