Inaugurare la Spitalul Clinic Municipal Bălți



COMUNICAT DE PRESĂ

Chișinău, 27 mai 2014

La 28 mai curent, orele 12:00, va avea loc inaugurarea Blocului cu 4 etaje al Departamentului de Ftiziopneumologie al Spitalului Clinic Municipal Bălţi, care a fost complet renovat şi dotat cu mobilier.

Graţie colaborării între MRC Caritas Moldova, Caritas Luxemburg, Caritas Elveţia, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi Primăria municipiului Bălţi, pacienţii cu tuberculoză, internaţi în Spitalul Clinic Municipal Bălţi, pot fi trataţi în condiţii mult mai bune, în urma lucrărilor de reparaţie, desfășurate în perioada iunie 2012 - noiembrie 2013.

Blocul cu 4 etaje al Departamentului de Ftiziopneumologie din mun. Bălţi a fost complet renovat: saloanele pacienţilor au fost dotate cu mobilier nou, de asemenea, au fost înlocuite reţelele sanitare şi electrice, geamurile, au fost renovate capital grupurile sanitare, saloanele pacienţilor, încăperile pentru proceduri, sala de reanimare, bucătăriile.

În curtea Spitalului, de către o echipă de specialişti de la compania "KUKUK" din Stuttgart, Germania, a fost amenajat din materiale ecologice un teren de joc pentru copii.

MRC Caritas Moldova a realizat toate lucrările de renovare şi modernizare ale Spitalului cu sprijinul financiar, în valoare de 2.932.427,42 lei, oferit de partenerii internaţionali - Caritas Luxemburg, Caritas Elveţia, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), iar Primăria mun. Bălţi a contribuit la modernizarea Spitalului cu suma de 278.870,00 lei.

Acest proiect de amploare contribuie substanţial la calitatea tratamentului antituberculos oferit pacienţilor internaţi în spital pe parcursul anului, atât din raza municipiului Bălţi, cât şi din zona de nord a republicii.

La ceremonia de inaugurare, vor participa reprezentanţii Primăriei mun. Bălţi, Serviciului Municipal Sănătate Bălţi, Administraţiei Spitalului Clinic Municipal Bălţi, Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, Misiunii Religioase Catolice Caritas Moldova.

Persoana de contact: Turcu Iulian, consultant tehnic în construcţii,
tel. 022.29.58.33, 068.07.88.33

Misiunea Religioasă Catolică Caritas Moldova, este o organizaţie cu caracter umanitar şi de binefacere, creată în sânul Bisericii Romano-catolice din Moldova, la iniţiativa Episcopului de Chişinău. Prin activităţile sale, Misiunea contribuie la eradicarea sărăciei şi instituirea unor sisteme sociale echitabile, promovând valorile toleranţei şi milei creştine. Pentru mai multe detalii despre Caritas Moldova accesaţi: www.caritas.md