Actiune comuna a ONG-rilor pentru protectia mediului in Bazinul Marii Negre



 

poster CRCSIn multe tari din regiunea Marii Negre, procesul intens si necontrolat de schimbare economica a dus la un impact fara precedent asupra resurselor naturale si poluarii. Principalele probleme de mediu tin de accesul la apa potabila de calitate buna pentru toate asezarile umane, disponibilitatea de retelele de canalizare, de calitatea aerului si apei in anumite zone, si de controlul impactului activitatilor industriale asupra resurselor naturale, cum ar fi paduri, rauri, lacuri, si mare.

Aceste probleme necesita un mare angajament politic, suport tehnic si implicare publica pentru a obtine o solutie comuna.

“RAURI CURATE - MARE CURATA”! Actiunea abordeaza o problema comuna – poluarea Marii Negre si afluentilor sai folosind parteneriatul dintre ONG-uri ca instrument principal.

Proiect finantat prin Programul Operational Comun  pentru “Bazinul Marii Negre 2007-2013” cu suma de 448.289.00 EUR, este coordonat de catre Centrul de Consultanta Ecologica Galati si are ca parteneri organizatii din Republica Moldova, Bulgaria, Georgia si Turcia, respectiv: Centrul de Consultanta Ecologica Cahul (CCE Cahul)-Republica Moldova, Society of Natural and Wildlife Conservation (DYKD)-Turcia, Black Sea NGO Network (BSNN)-Bulgaria, Regional Environmental Centre Moldova(REC)-Republica Moldova, Regional Environmental Centre for the Caucasus-(REC Caucasus)-Georgia, si ca Asociat: RIZE Provincial Special Administrator – Turcia.

Cu o durata de 24 de luni, proiectul corespunde obiectivului general al programului, de a contribui la eficientizarea masurilor luate de factorii interesati pe teme de poluare a apei, provocare comuna a tuturor tarilor din Bazinul Marii Negre. Partenerii vor coopera pentru o mai buna protectie a ecosistemelor fluviale si maritime.

La atingerea rezultatelor proiectului vor contribui multiple instrumente de comunicare precum articole, pagini web, publicatii, intalniri  de lucru, panouri informative, afise, etc.

Proiectul este o provocare atit prin complexitatea  problemelor din Bazinul Marii Negre in tarile implicate, cit si prin diversitatea socio-politica din zona vizata prin proiect.

Pentru mai multe detalii, vizitati http://www.cceg.ro/en/projects/clean-rivers-clean-sea

Contact: tel/fax: 0299 21478; e-mail: cce_cahul@yahoo.com