CASMED și CORPUL PĂCII va deschide noi oportunități pentru comunitățile rurale



Asociația Obștească “CASMED” lansează proiectul “Eliminarea decalajelor dintre generații în mediul rural din nordul Moldovei”. Acest proiect este susținut financiar de către Programul de granturi mici al Corpului Păcii.

Scopul acestui proiect este de a spori implicarea  tinerilor în viața comunități pentru soluționarea unor probleme  cu care se confruntă localitățile rurale din nordul Moldovei.  Proiectul se axează pe două grupuri țintă, acestea fiind: 63 de tinerii și 9 ONG-uri din comunități rurale.  

Pentru tineri ne propunem să:

dezvoltăm spiritul de voluntariat în comunitățile rurale; să dezvoltăm abilități de atragere de fonduri nerambursabile și nu în ultimul rînd, să antrenăm spiritul de liderism și suport în rîndurile tinerilor din comunitățile rurale din nordul Moldovei.

Obiectivele stabilite pentru ONG-uri sunt: dezvoltarea unui program de voluntariat în organizațiile nonguvernamentale din comunitățile rurale; dezvoltarea abilitatilor de atragere și gestionare de fonduri și desigur dezvoltarea calităților de lider în comunitate.

18 tineri vor avea șansa de a împărtăși o experiență frumoasă  pe parcursul întregii perioade preconizate pentru instruire, unde vor fi discutate subiecte ca managementul de proiect, marketing, atragere de fonduri nerambursabile, cum să recrutezi voluntarii și multe alte subiecte interesante. Sesiunile de instruire vor fi organizate în zilele de sîmbătă și duminică.

După partea teoretică va urma și partea practică, o adevărată provocare, deoarece tinerii vor avea misiunea de a recruta alți voluntari pentru a elabora împreună patru proiecte  pentru soluționarea unor probleme din localitățile lor, ghidați de liderii ONG-lor locale. 

Șansa de a participa la proiectul “Eliminarea decalajelor dintre generații în mediul rural din nordul Moldovei” o vor savura tinerii din următoarele localități: Fălești, Florești, Sîngerei, Rezina și municipiul Bălți.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la:

e-mail: casmed.md@gmail.com

Persoana de contact: Caterina Cucereavaia