Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” la a V-a ediție



Chișinău, 25 aprilie 2014 – Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” se va desfășura la Chișinău, pe data de 29 aprilie 2014, începând cu ora 10.00, la Palatul Republicii. 

Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare. 

La reuniune vor participa reprezentanți ai autorităților publice centrale, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, experţi internaţionali. În deschiderea conferinței, vor adresa mesaje de salut participanților Președintele Parlamentului Igor Corman, Vicepreședintele Legislativului Liliana Palihovici, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, Președintele Consiliului Național al ONG-urilor, Alexei Buzu. 

În cadrul conferinței vor fi prezentate rapoartele privind implementarea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile 2012-2015. Potrivit agendei evenimentului, discuțiile se vor desfășura în cadrul a trei ateliere de lucru: consolidarea cadrului de participare a societăţii civile la elaborarea şi monitorizarea implementării politicilor publice, promovarea şi consolidarea durabilităţii financiare a societăţii civile, ajustarea cadrului normativ de bază și a celui conex în conformitate cu recomandările europene, cu Legea voluntariatului și cu Regulamentul de aplicare a legii voluntariatului. 

Conferința „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este organizată în vederea implementării practicilor democraţiei participative, prevăzute în Concepţia de cooperare dintre Parlament şi Societatea Civilă, adoptată prin Hotărârea Parlamentului nr. 373-XVI din 29.12.2005.

http://parlament.md/Actualitate/Comunicatedepresa/tabid/90/ContentId/1611/Page/0/language/ro-RO/Default.aspx 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova