ZIUA USILOR DESCHISE



5 iunie 2008: ONG "Viata Noua" a organizat Ziua usilor deschise pentru parintii, rudele si apropiatii beneficiarilor Centrului de reabilitare a persoanelor dependente de alcool si utilizatorii de droguri injectabile din satul Berezki, raionul Anenii-Noi. In cadrul evenimentului au participat in jur de 30 de persoane printre care rudele beneficiarilor, care urmeaza cursul de reabilitare, voluntarii ONG-ului "Viata Noua" si ONG-ului "Mamele pentru Viata". Invitat de onoare al evenimentului a fost Bjorn Leinum si familia sa din Danemarca. Anume datorita suportului sau financiar a fost instituit centrul stationar in raionul Anenii-Noi. Desfasurarea masurii in cauza a avut drept scop crearea unui mediu pentru restabilirea relatiilor dintre beneficiarii programelor de reabilitare si parintii lor iar reuniunea s-a desfasurat intr-o atmosfera agreabila.

Pe parcursul activitatii au fost remarcate urmatoarele:

Mama unei persoane beneficiare a programului de reabilitare
"Sunt foarte recunoscatoare de faptul ca l-ati ajutat pe fiul meu sa constientizeze ca are nevoie de suport. Cu parere de rau nu am stiut despre existenta acestei organizatii mai devreme dar sper ca pe viitor fiul meu va duce un mod de viata sanatos si va avea succes ca si Dvs."

Bjorn Leinum
"Ma bucura nespus faptul ca acum doi ani am facut cunostinta cu baietii de la "Viata Noua". Niciodata nu mi-a parut rau de banii investiti in proiectul de achizitionare a stationarului. Rezultatele exista si ele sunt bune si sper ca aceasta experienta va fi preluata si de alte organizatii si posibil sustinuta si de Guvernul Republicii Moldova."

 

www.aids.md