COLECTARE DE FONDURI PENTRU BATRINII NOSTRI



În perioada de vara Asociatia Neoumanist din or. Straseni lanseaza campania de colectare de fonduri „Inima inteleapta”. 

Peste o jumatate de an proiectul „Rasarit”- Centru de zi pentru persoane in etate, nu va mai beneficia de suportul finaciar a donatorului principal si astfel se creeaza o situatie dificila pentru cei 300 de batrinii deserviti la Centru, care nu vor mai primi masa calda si vor fi lipsiti de posibilitatea gratuita a serviciilor de spalatorie si baie.

În cadrul acesteia apelam la donatori individuali si firmele interesate de a oferi donatiile pentru sustinerea si continuarea deservirii gratuite a batrinilor asistati in cadrul proiectului nostru, pina la gasirea unui nou finantator local sau international.

Campania de vara   „INIMA INTELEAPTA”

Situatia deplorabila a batranilor din Republica Moldova este problema majora a societatii care porneste de la situatia social-economica din tara sau, mai bine zis, de la saracie. Batranii au pensii mizere, care nu acopera nici macar cheltuielile necesare pentru nevoile cele mai stringente. Multi dintre ei sufera de subnutritie. Totodata, copiii nu-si pot ajuta parintii batrani – ori ca sunt la fel de saraci, ori ca sunt plecati peste hotare, ori ca nu le pasa.

Asociatia pentru Educatie “NEOUMANIST”, organizatie ne-guvernamentala, non-profit si neafiliata politic isi desfasoara activitatea in trei proiecte „Rasarit”- Centru de zi pentru persoane in etate, „Spectru” - Centru de plasament permanent pentru virstnici, „Home Care”- ingrijirea la domiciliu, aflata pe teritoriul or. Straseni in interesul celor mai vulnerabile paturi ale societatii, avand drept scop imbunatatirea calitatii vietii lor.

Conform obiectivului nostru primordial, proiectele asigura conditiile minime paturilor vulnerabile pentru necesitatile umane de baza (mancare gratuita, baie publica gratuita, spalatorie gratuita), in scopul atenuarii gradului de saracie si promovarii activitatilor de socializare si de integrare a persoanelor cu dizabilitati si batranilor singuratici, oferindu-le  posibilitatea de a cunoaste frumusetea varstei a treia.

Peste o jumatate de an proiectul „Rasarit”- Centru de zi pentru persoane in etate, nu va mai beneficia de suportul finaciar a donatorului principal si astfel se creeaza o situatie dificila pentru cei 300 de batrinii deserviti la Centru, care nu vor mai primi masa calda si vor fi lipsiti de posibilitatea gratuita a serviciilor de spalatorie si baie.

In perioada de vara lansam campania de colectare de fonduri „Inima inteleapta”. În cadrul acesteia vom folosi fondurile obtinute de la donatori individuali si firmele interesate de a oferi donatiile pentru sustinerea si continuarea deservirii gratuite a batrinilor asistati in cadrul proiectului, pina la gasirea unui nou finantator local sau international.

Suntem constienti de faptul ca aveti o lipsa cronica de timp, dar speram acesta sa nu fie un impediment pentru a satisface latura morala a personalitatii si a responsabilitaii sociale a Dstra. Campania „Inima inteleapta” este momentul Dstra de a raspunde, iar noi facem apel la sustinerea companiei Dstra printr-un ajutor financiar sau orice alta forma de caritate in derularea proiectului „Rasarit”, care deserveste anual 300 de batrini, avind cheltuieli zilnice in suma de 15 euro pentru  deservirea unui batrin. Totodata vom fi foarte recunoscatori pentru raspindirea informatiei despre Centru de zi a batrinilor din or. Straseni altor agenti economici sau companii din or.Straseni sau or. Chisinau.

La solicitarea companiei DVS. vom expedia un raport financiar despre repartizarea fondurilor alocate. Si ca raspuns la actiunile companiei Dstra putem plasa publicitatea acestui act de binefacere, cit si publicitatea companiei DVS., pe site-ul nostru - www.neohumanist.org. O alta posibilitate de multumire pentru gestul de caritate a companiei Dstra este oferirea pensiunii turistice “Castanja” din or.Straseni pentru petrecerea seminarelor, trainingurilor la un pret redus.

 

Rechizitele bancare ale Asociatiei pentru Educatie “NEOUMANIST”:

C/f29108016

C/c 222453113

C/b ENEG MD 22895

BC Energbanc S.A., filiala centru,Chisinau

 

 

Cu respect,

Directorul executiv                                                                                                                          

Veronica Timbalari