AIM IL CRITICA PE SPICHERUL MARIAN LUPU PENTRU DECLARATIILE SALE ANTI-HOMOSEXUALE



Organizatia Amnesty International Moldova califica declaratia spicherului Marian Lupu privind imposibilitatea intrunirilor publice ale homosexualilor drept discriminatorie si ciudata, transmite Agentia DECA-press.
Coordonatorul de programe la „Amnesty International Moldova", Veaceslav Balan, spune ca declaratia sefului Legislativului provoaca ingrijorari, intrucat „este ciudat ca Presedintele Parlamentului unei tari care a adoptat o Constitutie bazata pe principii democratice si pluralism sa faca declaratii sau sa expuna atitudini personale, care presupun incalcarea drepturilor omului".

Directorul executiv al organizatiei „Amnesty International Moldova", Evgheny Golosceapov, a precizat ca atitudinea intoleranta a lui Marian Lupu in ceea ce priveste drepturile reprezentantilor minoritatilor sexuale este discriminatorie si poate acutiza si mai mult intoleranta si stereotipurile societatii moldovenesti vizavi de homosexuali.
La finele lunii mai, in cadrul unei intruniri cu studentii din Balti, Marian Lupu si-a exprimat pozitia personala privind manifestatiile publice ale homosexualilor, precizand ca „la nivel privat fiecare poate face ce vrea, insa la nivel public parade ale homosexualilor nu sunt posibile".
In acelasi context, seful legislativului a mai spus ca nici un politician de la Chisinau nu va tolera si legaliza intrunirile publice ale homosexualilor, chiar daca aceasta va fi o conditie in ce priveste integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana.

 

www.deca.md