Nu există profesii destinate doar persoanelor cu dizabilități sau doar persoanelor cu abilități depline



Persoanele cu dizabilități pot fi sunt angajați ca toți ceilalți oameni.

În pofida acestui fapt, angajatorii sunt foarte rezervați atunci cînd, pentru un post vacant, o persoană cu dizabilități își dorește să muncească. Aceasta se întîmplă din cauza că angajatorii au anumite prejudecăți față de persoanele cu dizabilități precum:- că necesită costuri suplimentare pentru adaptarea locului de muncă, că au nevoie de ajutor, că nu vor face față cerințelor sau condițiilor de muncă, etc.

Realitatea este însă diferită: o persoană cu dizabilități poate demonstra competențe excelente în ceea ce privește calitatea serviciului, dă dovadă în primul rînd de loialitate față de angajatorul care a avut încredere în el și de responsabilitate, pentru a-și menține locul de muncă.

Sunt puțin cunoscute modelele pozitive de încadrare în cîmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, deoarece acestea sunt puțin promovate- oamenii sunt interesați mai degrabă de scandaluri și de știri negative, decît de ceva pozitiv. Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova cunoaște asemenea modele pozitive și chiar mai mult- a fost promotoarea unor angajări de succes.

Asociaţia MOTIVAŢIE din Moldova (AMM) este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, care are drept scop facilitarea procesului de integrare socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, inclusiv susținerea în căutarea unui loc de muncă. Timp de unsprezece ani, desfăşurăm diverse activităţi şi prestăm servicii de calitate în domeniul reabilitării active şi integrării sociale pentru copii şi tineri cu dizabilităţi locomotorii şi cei din familii social vulnerabile.

De asemenea, susținem procesul de angajare a persoanelor cu dizabilități în cîmpul muncii ca o etapă indispensabilă integrării sociale a acestora. În acest sens, a fost dezvoltat serviciul „Suport pentru continuarea studiilor şi angajare în câmpul muncii”, care este destinat tinerilor cu dizabilităţi fizice ce îşi doresc să-şi continue studiile sau să se angajeze şi întîmpină dificultăţi în căutarea unui loc de muncă sau se confruntă cu situaţii de discriminare.   

În cadrul acestui serviciu, pe pagina oficială a AMM a fost introdusă rubrica „Angajare”, destinată atît potențialilor angajatori, cît și persoanelor cu dizabilități care se află în căutarea unui loc de muncă.

Prin acest mesaj vă îndemnăm să ne expediați solicitările DVS cu privire la posturile vacante pe care le aveți în cadrul companiei, care ulterior vor fi publicate pe pagina noastră. De asemenea, aveți posibilitatea să înregistrați individual postul vacant prin completarea rubricii corespunzătoare de pe pagina http://www.motivatie.md/ro/-angajare-.html. Aici veți avea oportunitatea să contactați direct cu potențialii angajați prin studierea CV-urilor acestora.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:

http://www.motivatie.md/ro/-angajare-.html

office@motivation-md.org

sau să ne scrieți la adresa poștală:

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, bd. Traian 23/1, Chișinău, MD- 2060

sau la adresa oficială:

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, str. Victoriei 1A, or. Vadul lui Vodă, mun. Chișinău, MD- 2046

Tel./ fax: (022)  66 13 93; (022) 41 71 55