Vizită de studiu în satul Goian, municipiul Tiraspol



Centrul Contact continuă monitorizarea implementării activităţilor proiectului "Participarea femeilor din zonele rurale de pe ambele maluri ale Nistrului". La această etapă sunt efectuate vizite de studiu la organizaţiile care au beneficiat de finanţare şi a inclus componenta de familiarizare cu procesul de implementare a proiectelor.

Astfel, proiectul „Hai să ne (RE)cunoaştem", implementat de Clubul Femeilor, în satul Goian de pe malul stâng al Nistrului, urmăreşte scopul de a stabili o legătură mai apropiată cu femeile din Goian, sat situat vizavi de Oxentea pe malul stîng al Nistrului.

La întîlnirea, care a avut loc pe data de 20 decembrie 2013, au mai participat și alte femei din Goian: Raisa Chirița, conducător artistic la Casa de Cultură, Rodica Vucolova, directoarea gimnaziului, Aliona Ochioșanu, șefa grădiniței de copii, Victoria Gherbeș, șefa bibliotecii publice, cît și șeful administrației locale (primarul) Serghei Malai.

În cadrul discuţiilor, directoarea Casei de Cultură, Aliona Zgherea, a relatat participantelor, despre activitățile culturale ce se desfășoară în Goian.

Totodată, s-au accentuat punctele esenţiale memorate de la un seminar de informare privitor la implicarea femeilor în procese de soluționare a problemelor comunitare şi au fost informate cum ar putea completa o cerere de finanțare, pentru a accesa un grant. Participantele au invocat reticenţa autorităţilor faţă iniţiativele lor.

La finalul celor trei ore de discuţii, cei prezenţi au convenit asupra acțiunilor de mai departe, pe care le vor desfășura împreună.

Potrivit coordonatorului de programe, Liliana Porumb, activităţile se derulează conform proiectului, iar următoarea vizită de monitorizare va avea loc în localitatea Varniţa, Anenii Noi proiect în parteneriat cu Speia, Grigoriopol.

Ţinem să menţionăm ca acest proiect este finanţat în cadrul proiectului „Participarea femeilor din zonele rurale de pe ambele maluri ale Nistrului, în dezvoltarea comunităţii", care este implementat de Centrul CONTACT, în parteneriat cu Institutul Independent de Drept si Societate Civilă din Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în perioada mai 2013 – aprilie 2014.

Persoana de contact: Liliana Porumb, coordonator de programe al Centrului Contact. Tel: 22/233947.