Moș Crăciun îi premiază pe cei activi!



261213Și în acest an Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG i-a scris Moșului să nu uite să treacă la copii școlii de democrație din cele 3 localități ale Republicii Moldova: satul Zîrnești, raionul Cahul, satul Mingir, raionul Hîncești, și în satul Gribova, raionul Drochia.

Punctual ca de obicei, Moș Crăciun a răspuns chemării și vineri, 20 decembrie, într-o atmosferă de sărbătoare a bătut la ușa Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Zîrnești, unde 45 de copii îl așteptau nerăbdatori să-și primească darurile. Copii îl așteptau așa cum se cuvine, cu colinde, poezii, cîntece, bucurîndu-l și ei la rîndul lor pe Moș Crăciun.

Moșul și-a pus mai multe daruri în sac, așa că urmează să le împartă pe cele rămase copiilor din satul Mingir, raionul Hîncești, și în satul Gribova, raionul Drochia. Așadar, în total cadourile vor primi 95 copii.

Școala de democrație face parte din programul de Incluziune Socială 2013-2014. Programul are drept scop educarea unui grup mixt de copii care să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Activitatea a fost realizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.