Creaţie şi bucurie



site2Miercuri,  18 decembrie  ne-am întîlnit  pentru a 4-a  oară  la atelierul de creaţie organizat de voluntarii din Orhei, îndrumaţi şi instruiţi de Aurelia Şpac, coordonatoarea programelor pentru tineret a Asociaţiei Umanitare “Filantropia Creştină”. Activitatea a luat start încă din 21 noiembrie şi a constat în confectionarea unor felicitări de iarnă deosebit de frumoase. Mai întâi am facut cunoştintă cu ustensilele de muncă, cu materialele necesare, cu atenţia şi cu acurateţea necesară, descoperind pe parcurs mici secrete pe care le-am folosit cu iscusinţă în creaţia noastră.

Alături de noi, voluntarii, s-au alăturat şi câţiva micuţi ce frecventează centrul „Dar din Dar”, care şi-au dorit nespus de mult să confecţioneze felicitări pentru învăţătorii lor dar şi pentru părinţi, mulţi dintre care se află peste hotare. Am fost ajutaţi de asemenea şi de unele mămici din cadrul Clubului Mamelor „Rut”, ce au fost foarte entuziasmate să-şi regăsească amintiri din copilărie printre fulgii de hârtie. Ne-am simţit cu toţii ca într-o într-o lume a basmelor, într-o mare familie a „Filantropiei”.

Emoţiile de a crea şi trimite felicitări cu mâinile proprii, nicidecum nu se compară cu expedierea unor mesaje gata pregătite de pe internet. E altceva… E o parte din suflet ce te reprezintă pentru că vrei să dăruieşti tot ce ai mai bun persoanelor dragi ca să ne bucurăm cu toţii de un CRĂCIUN FERICIT!

Ana Caziuc,

voluntară a Asociaţiei Umanitare “Filantropia Creştină”