Un ONG din Cahul îşi propune să prevină creşterea nivelului corupţiei în oraş



conferinta presa axis

Asociaţia Obştească „AXIS” din Cahul a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea proiectului „Prevenirea creşterii nivelului corupţiei în or. Cahul”.

Potrivit preşedintelui organizaţiei, dnl. Vitalie Hotnogu prin intermediul acestui proiect, asociaţia îşi propune prevenirea creşterii nivelului corupţiei în or. Cahul prin informarea şi sensibilizarea populaţiei privind acest fenomen.

A.O. „AXIS”, pe perioada implementării proiectului, va desfăşura o analiză a procedurii de  achiziţii publice desfăşurate în cadrul Primăriei Cahul.

„Intenţionăm să analizăm procedura de achiziţii publice ce este desfăşurată de Primăria oraşului şi să venim cu propuneri privind asigurarea a cât mai multă transparenţă a acestei proceduri. NU vrem să luăm asupra noastră rolul de instituţie de control, mai mult ca atât suntem siguri că specialiştii Primăriei Cahul desfăşoară această procedură conform legislaţiei în vigoare” a mai adăugat preşedintele A.O. „AXIS”.

Totodată, Principala activitate a proiectului va fi organizarea şi desfăşurarea a teatrului social tematic cu implicarea în activitate a tinerilor din oraşul Cahul.

 „Tinerii reprezintă viitorii funcţionari, contribuabili, oameni de afaceri iar dezvoltarea la aceştia a unei atitudini negative faţă de corupţie ar avea un impact pe termen lung. Este extrem de important de modelat acum comportamentul şi reacţia faţă de „corupţie” la general, pentru a spera la o societate intolerantă faţă de acest fenomen în viitor” a declarat domnul Hotnogu.

Proiectul „Prevenirea creşterii nivelului corupţiei în or. Cahul” este implementat de A.O. AXIS cu asistența Fondului Națiunilor Unite pentru Democrație prin intermediul Fundației Est-Europene.  

Articol adaugat de: Vitalie Hotnogu