Oaspeţi de pe Malul Stâng al Nistrului



Publication1

AO Filocalia, în parteneriat cu AO “Надежда и будущее”, continuă implementarea proiectului  Dezvoltarea abilităţilor creative şi profesionale ale copiilor din familii social vulnerabile din s. Speia, r. Grigoriopol, reieşind din experienţa acumulată de AO ”Filocalia” pe malul drept al Nistrului, care se desfăşoară în perioada 11 noiembrie 2013 – 10 noiembrie 2014 cu susţinerea financiară a Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

În weekendul ce urmează aşteptăm de 2 ori oaspeţi din Stânga Nistrului: pe data de 21 decembrie ne vin 18 tineri la un trening de iniţiere a voluntarilor, iar pe data de 22 decembrie – 40 de copii la un spectacol de teatru.

Educaţia civică reprezintă un element esenţial în proiectul nostru, considerând-o valoroasă în formarea personalităţii tinerilor. AO Filocalia are deja o echipă de voluntari şi am considerat oportun să împărtăşim experienţa noastră din acest domeniu cu partenerii din Stânga Nistrului.

Pe data de 21 decembrie, la Centrul Contact, 18 tineri din Stânga Nistrului şi 15 voluntari nou-recrutaţi ai AO Filocalia, vor participa la Training-ul „Voluntar prin implicare – ajutor la schimbare” cu formatorul Natalia Matei Boicenco.În cadrul acestora, participanţilor le vor fi prezentate aspecte generale privind voluntariatul în lume şi în Moldova, vor învăţa jocuri de cooperare şi de simulare a lucrului în echipă, şi vor discuta despre aspectele practice de implicare a voluntarilor.Un moment deosebit de important îl va constitui schimbul de experienţă între tinerii de pe cele 2 maluri şi consolidarea lor ca echipă ce urmează să organizeze împreună câteva evenimente pe durata desfăşurării proiectului.

Sfârşitul de săptămână va continua cu vizita a 80 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului la spectacolul "Cenuşăreasa", la Teatrul Luceafărul din capitală. Înainte de spectacol, copiii se vor bucura împreună de sosirea noului an la un matineu cu Moş Crăciun şi cu alte personaje de poveste.

Sperăm că munca în comun şi bucuria sărbătorilor de iarnă îi vor aduce pe copiii şi tinerii de pe cele două maluri mai aproape!

 

Persoane de contact:

Elena Munteanu, Asistent de proiect AO Filocalia: munteanu.elena.tudor@gmail.com, 069538762

Ana Pascari, Preşedinte AO "Надежда и будущее": ana.pascari74@mail.ru , +37377930932