Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism – o nouă imagine online



Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) lansează o nouă versiune a paginii sale electronice www.scoaladejurnalism.md. Aceasta este adresată celor intepagina scolii 2resaţi de studiile în domeniul jurnalismului, precum și de activitățile desfăşurate la ȘSAJ.

Noua versiune a paginii este mai dinamică, iar conţinutul – mai divers. La rubrica ”Ştiri” vor fi publicate informaţii despre activitățile Școlii: Cluburile de discuţii, participarea studenţilor la training-uri şi conferințe specializate, colaborarea cu jurnaliştii profesionişti şi instituţiile de presă din țară şi din străinătate în cadrul stagiilor. Acestea vor fi însoţite, după caz, de galerii foto, spoturi audio sau clipuri video realizate cu participarea studenţilor. De asemenea, pagina conţine descrierea detaliată a cursurilor şi prezentarea instructorilor, dar și condiţiile de admitere şi orarul de studii.

Totodată, au fost create câteva rubrici noi, printre care “Istorii de succes”, care îşi propune să urmărească activitatea profesională şi personală a absolvenţilor Şcolii. La rubrica “Impresii”, foştii absolvenţi şi actualii studenţi ai Școlii de Studii Avansate în Jurnalism îşi împărtăşesc opiniile şi experiențele acumulate pe parcursul studiilor la această instituţie.

Spaţiul online îşi trăieşte perioada de glorie. Dacă nu eşti prezent online, rişti să devii anonim pentru o mare parte a societăţii, mai ales pentru acei pentru care internetul este principala sursă de informare. Noua versiune a site-ului Şcolii a fost gândită şi creată în primul rând pentru cei care doresc să înceapă o nouă aventură în domeniul meseriei de jurnalist”, spune Victor Gotişan, consultant ŞSAJ.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism a fost lansată în 2006 cu scopul de a pregăti jurnalişti pentru mass media din Republica Moldova. Până în prezent, peste 100 de tineri au absolvit această instituţie. Majoritatea din ei sunt angajaţi în mass media din Republica Moldova, iar unii - în domeniul comunicării și al cercetării mass-media. Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Press Now, Olanda.