„Ograda Noastra” face încă un pas, Ministerul Educației zice că se alătură



281113-2Joi, 22 noiembrie 2013, în incinta Guvernului Republicii Moldova a avut loc un eveniment de premieră în Republica Moldova. Este vorba de masa rotundă republicană cu genericul „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor de proveniență romă din Republica Moldova. Practici de succes în domeniul educației incluzive”. Ca regulă în cadrul acestor întîlniri se vorbește mult despre probleme și se critică sistemul de învățămînt fără nici un fel de followup. „Ograda Noastra” ONG a ales să facă altceva – să prezinte idei de soluții privind îmbunătățirea situației copiilor romi în domeniul educației. Ca rezultat a obținut ce și-a propus: o platformă de discuții constructive, o vitrină mai largă de opinii și propuneri și promisiunea Ministerului Educației de a se implica și în continuare.

A urmat discuții active generate pe fundalul prezentării de către echipa UNDP a ultimului raport (2013) privind romii din Republica Moldova, „Ograda Noastra” ONG a prezentat ca practică de succes experiența și rezultatele proiectului pilot Educație Plus implementat de organizație pe parcursul anului 2013. Scopul prezentării a fost de a demonstra în termeni statistici că modelul de intervenție bazat pe voucher-e educaționale aduce rezultate și se merita a fi replicat la nivel regional și național.

Masa rotundă a reunit circa 40 de participanți din diferite medii: Cabinetul Primului Ministru, Ministerul Educației, oficiul ONU, Ambasada SUA în RM, organizații internaționale, APL-uri, administrațiile diferitor școli, reprezentanții oficiilor locale de asistență socială, mediatori comunitari și lideri romi.

Masa Rotundă națională „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor de proveniență romă din Republica Moldova. Practici de succes în domeniul educației incluzive” a fost organizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova cu suportul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.