START pentru un mediu ECOlogizat în comuna Tuzara



IMG 20131117 124238În comuna Tuzara s-a dat startul implementării proiectului: ”Îmbunătățirea calității mediului din comuna Tuzara și satele alăturate prin ecologizare”. Proiectul este susținut de către REC Moldova, The Regional Enviromental Centre. Scopul proiectului este creșterea nivelului de conștiință și a importanței protecției mediului înconjurător prin dezvoltarea unui mecanism de responsabilizare a populației la nivel local în direcția necesității de a trăi într-un spațiu ecologizat.

La data de 17 noiembrie 2013 s-a desfășurat prima activitate din cadrul proiectului. Moderatorul Mariana ȚURCAN a desfășurat în satul Tuzara un workshop pentru 20 de tineri în cadrul căruia s-au discutat problemele ecologice la nivel local și au fost depistate soluțiile pentru acestea. Tinerii au fost implicați activ în lucrul în grup, în prezentări, evaluări și au avut posibilitatea să vizioneze filmulețe care au redat tragismul problemelor ecologice.

Tinerii au avut posibilitatea de a studia materialele pregătite de către moderator și s-au expus pe marginea consecințelor aduse de indiferența cetățenilor față de problemele ecologice. Implicarea activă a acestora este baza pentru activitățile ulterioare din cadrul proiectului. Evenimentele preconizate vin să facă o schimbare la nivel local în ceea ce privește gradul de ecologizare al spațiului în care trăim. Instruirea tinerilor și informarea populației sunt două rezultate cheie ce urmează a fi obținute după finalizarea proiectului.

Este primul proiect pe domeniul ecologic care urmează a fi desfășurat și implementat de către Asociația Obștească ”Caritas”. Echipa proiectului încurajează implicarea activă a tuturor membrilor comunității întru soluționarea problemelor ecologice stringente ce ne îngreunează viața.

Lilia LEVCO

Membru al echipei de implementare a proiectului