ANGAJATII CPP SI LIDERI COMUNITARI DIN ORHEI DESFASOARA ACTIVITATI DE CURATARE A RAULUI RAUT



Angajatii Programului de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din R. Moldova (CPP), impreuna cu liderii comunitari din satele Trebujeni si Butuceni din raionul Orhei, desfasoara activitati de curatire a raului Raut, transmite Info-Prim Neo.

Actiunea este animata de catre membrii grupului de initiativa comunitara, care sunt in curs de implementare a unui proiect CPP de schimbare a ferestrelor si usilor gimnaziului din Trebujeni. Ludmila Buzila, directorul institutiei, afirma ca prin asemenea actiuni se doreste sensibilizarea cetatenilor din localitatile invecinate pentru a face ordine in ograzi si curti. Potrivit sursei citate, CPP intentioneaza sa reinvie traditia frumoasa a satelor de oameni harnici si grijulii.

La activitatea ecologica s-au intrunit peste douazeci de cetateni activi. Printre partenerii locali se numara satenii dornici de a contribui la imbunatatirea ecologica a localitatilor, agenti economici, precum si primar ul de Trebujeni, Ion Cretu. Colaboratorul IREX/CPP Tudor Golub accentueaza ca respectiva initiativa are rolul de a solidariza comunitatile si de a le cultiva grija fata de localitatile lor.

Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor in Republica Moldova este un program de cinci ani orientat spre sporirea constiintei civice si promovarea participarii cetatenesti ce a sustinut pana in prezent peste 280 de grupuri comunitare si ONG-uri. CPP este finantat de catre Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de catre Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX).

 

www.info-prim.md