CETATENII SUNT CHEMATI SA CONTRIBUIE LA COLECTAREA FONDURILOR PENTRU CASELE DE COPII



Asociatia de binefacere „Emalona” lanseaza campania de colectare a fondurilor pentru casele de copii, centrele de plasament si institutiile care au in grija copii cu handicap si invalizi, transmite Info-Prim Neo.

Reprezentantii asociatiei au comunicat marti, 6 mai, in cadrul unei conferinte de presa ca proiectul va incepe la 10 mai si va dura timp de un an. Doritorii de a se implica vor putea transmite mesaje scurte (sms), la costul de 1 dolar. Logo-ul campaniei „Solecito" este: "sms-ul tau poate darui viata".

Din banii adunati vor fi procurate, preponderent, materiale de constructie pentru reparatia institutiilor in cauza, a precizat Cezara Cornienco, presedintele Consiliului administrativ al asociatiei. Totodata, vor fi achizitionate materiale pentru desfasurarea activitatilor didactice si tehnica medicala pentru asigurarea serviciilor de asistenta medicala adecvata. Potrivit sursei citate, la ora a ctuala, exista numeroase institutii ce au nevoie de reparatii capitale, situatia cladirilor fiind deplorabila.

Presedintele asociatiei, Vitlaie Botnari, a precizat ca site-ul oficial al organizatiei - www.emalona.narod.ru, va contine o statistica a mesajelor  expediate. Numarul la care vor putea fi transmise sms-urile va fi precizat in urmatoarele zile.

Primii beneficiari ai proiectului „Solecito” vor fi Casa de copii cu handicap „Humanitas” din Chisinau si Asociatia obsteasca a invalizilor din Milestii Mici „Viitorul Milestenilor”.

Asociatia de binefacere „Emalona” este inregistrata si isi desfasoara activitatea din august 2002. Scopul ONG-ului este de a ajuta copii din familiile dezavantajate, familiile unde exista copii cu handicap, precum si persoanele ce fac parte din categoriile social vulnerabile. Asociatia acorda gratuit servicii de consiliere psihologica, asistenta medicala si juridica. In 2007 asociatiei i-a fost acordat statutul de utilitate publica de catre Guvernul R. Moldova.

www.info-prim.md