MINORITATILE SEXUALE VOR ORGANIZA PENTRU PRIMA DATA LA CHISINAU O ACTIUNE PUBLICA LEGALA



genderdoc_conferinta.jpgMinoritatile sexuale vor organiza pentru prima data la Chisinau o actiune publica legala. Marsul, sub genericul "Toti diferiti – toti egali", va avea loc la 11 mai curent, in cadrul editiei a VII-a a Paradei gay-lor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT) din Moldova „Curcubeul peste Nistru”. Participantii pleda pentru adoptarea Legii anti-discriminare, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele Centrului de informatii GenderDoc-M, Alexei Marcicov, a comunicat marti, 6 mai, intr-o conferinta de presa ca actiunea este consacrata aniversarii a zecea de la fondarea organizatiei.

Reprezentantii GenderDoc-M spera ca prevederile noii legi despre intruniri vor fi aplicabile si in cazul minoritatilor sexuale, si ca nimeni nu se va opune desfasurarii actiunii pasnice.

Potrivit organizatorilor, evenimente consacrate Paradei gay-lor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor vor demara la 8 mai cu depuneri de flori la monumentul victimelor represiunilor si se va incheia la 11 mai cu o excursie pentru oaspeti prin locurile istorice ale Moldovei. In program sunt incluse ceremonii de deschidere si inchidere a festivalului, oficierea casatorii unui cuplu de lesbiene si Concursul international al travestitilor "Miss Flawless Queen – 2008".

Evenimentul aduna un mare numar de persoane nu numai din randurile minoritatilor sexuale, precizeaza directorul executiv al centului GenderDoc-M, Boris Balanetkii. In anul curent la festival vor sosi oaspeti din Suedia si Canada, Rusia si Romania, Belgia si Israel, Ucraina si Bielorusia, din Georgia, Armenia, Kazahstan, Azerbaijan si Kargazstan.

Sponsorii festivalului sunt Comitetul Helsinki din Suedia, Agentia suedeza pentru dezvoltare internationala (SIDA), Asociatia gay-lor si lesbienelor "COC" (Olanda), "ILGA- Europe". 

http://www.info-prim.md