EDUCATIE PENTRU CETATENIE ACTIVA SI DEMOCRATICA



afmpseminar.jpgIncepind cu luna februarie Asociatia Familiilor MonoParentale implementeaza proiectul „Educatie pentru cetatenie activa si democratica". Una din activitatile acestui proiect este Clubul Voluntarului. Scopul acestei activitati este de a responsabiliza tinerii si de a le oferi abilitatile si cunostintele necesare la implementarea diferitor activitati in interesul comunitatii. 

Prima intrunire a Clubului a fost in luna martie la care au participat 23 tineri, studenti la diverse specialitati: asistenta sociala, contabilitate, invatamint primar. Subiectul abordat in cadrul acestei prime intilniri a fost "Initiere in  activitati de voluntariat" . Discutiile s-au axat asupra faptului ca voluntariatul reprezinta, in primul rind, un interes fata de problemele societatii. Deasemenea tinerii au fost informati despre avantajele voluntariatului, cum pot deveni voluntari si care este importanta voluntariatului. S-a atras atentie deosebita asupra Codului de etica referitor la comportamentul voluntarilor si anume cum sa-si indeplineasca responsabilitatile si cum realizeze o activitate cu succes. Pe baza informatiei noi acumulate tinerii au reusit sa redea foarte bine portretul unui voluntar activ. La sfirsitul activitatii s-au propus diverse teme care vor fi abordate la urmatorul Club al Voluntarului. Prin asimilare de noi  informatii tinerii vor avea viziuni corecte despre o societate si in viitor vor fi capabili sa contribuie la dezvoltarea unei comunitati democratice.

Activitatea a fost implementata de Asociatia Familiilor MonoParentale din or. Cahul cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova