STUDENTII CU DISABILITATI DIN MOLDOVA VOR BENEFICIA DE SPRIJIN DIN PARTEA REGATULUI TARILOR DE JOS



Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Tarilor de Jos va sprijini accesul egal al studentilor cu disabilitati la studii in institutiile de invatamant superior din Moldova prin intermediul unui proiect in valoare de 400 mii euro, transmite Info-Prim Neo.

Proiectul va fi implementat in perioada anilor 2008 – 2011 de catre Asociatia studentilor cu disabilitati "Gaudeamus" din Moldova in parteneriat cu "One Europe Foundation" din Regatul Tarilor de Jos.

In cadrul proiectului va fi realizata analiza situatiei studentilor cu disabilitati din Moldova in raport cu situatia grupului similar de tineri din Olanda. De asemenea, vor fi realizate un sir de activitati, inclusiv mese rotunde, workshop-uri pentru diverse categorii sociale, trei campanii media de sensibilizare a opiniei publice, vizite de documentare in tarile inalt dezvoltate din Uniunea Europeana.

Proiectul este finantat prin intermediul Prog ramului Matra, care are drept scop incurajarea procesului de tranzitie in tarile Europei Centrale si de Est, inclusiv R. Moldova, intru edificarea unui stat constitutional bazat pe pluralism si democratie. Acest program sprijina proiectele in domeniul drepturilor omului, educatiei, administratiei publice, legislatiei si suprematiei legii, bunastarii, protectiei sanatatii si a mediului inconjurator. La momentul actual bugetul alocat pentru Republica Moldova constituie aproximativ 2 mln euro.

www.info-prim.md