UN SFIRSIT PENTRU UN NOU INCEPUT



ConnectCahulLa 18 aprilie a avut loc ultima activitate in cadrul proiectului ConectCahul – conferinta finala, care a derulat in incinta scolii primare A. Donici din orasul Cahul.

Proiectul ConectCahul a avut ca scop crearea centrelor de acces liber la Internet in comunitatile din raionul Cahul, instruirea tinerilor si copiilor in domeniul tehnologiilor informationale si promovarea scolilor, organizatiilor, personalitatilor, obiceiurilor si traditiilor neamului si comunitatilor prin intermediul paginilor web create in cadrul proiectelor.

 

La conferinta finala au participat liderii centrelor ConectCahul, primarii comunititilor participante in proiect si unii beneficiari directi, adica tinerii. De asemenea au fost prezenti reprezentantii Ambasadei SUA, partenerii Asociatiei Speranta in realizarea proiectului si reprezentantii mass media.

Conferinta a fost deschisa de presedintele Asociatiei Speranta – Mariana Budan. In cuvintul sau de salut a mentionat ca e cert faptul ca proiectul ConectCahul nu se finiseaza, ci este inceputul unei perioade informationale in raionul Cahul, ce va oferi tinerilor diverse oportunitati sa-si valorifice la maximum potentialul. Coordonatorul proiectului, Galina Parvana a prezentat proiectul si realizarile lui.

Reprezentantul ambasadei a mentionat importanta proiectului pentru dezvoltarea democratiei in Moldova si impactul colosal al proiectului asupra dezvoltarii comunitatilor rurale.

Primarii au mentionat enorma schimbare produsa de acest proiect in comunitatile din raionul Cahul. Schimbarea a fost facuta atit in domeniul cunoasterii noilor tehnologii informationale cit si la nivel de mentalitate. Atit beneficiareii cit si toti oamenii din comunitate au inteles ca Internetul este o posibilitate enorma de instruire, de informare, dezvoltare si promovare pentru fiecare din ei.

Dupa deschiderea oficiala a conferintei reprezentantii centrelor au relatat despre activitatile desfasurate in fiecare centru si au prezentat paginile web create in cadrul proiectului. Un moment deosebit a fost faptul ca paginile web au fost prezentate chiar fiind accesate pe Internet. Cei prezenti la conferinta practic fiind primii vizitatori ai site-urilor  nou create.

La finele conferintei primarii comunelor care au indeplinit conditiile proiectului au semnat in mod oficial contractele de donatie a computerilor primite la inceputul proiectului.

O informatie mai ampla despre proiectul ConectCahul puteti gasi pe pagina web:
http://connectcahul.mtc-ch.md


Proiectul ConnectCahul a fost sustinut financiar de Ambasada SUA in Moldova prin intermediul Programului de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice.

Sursa: DemoracyGrantsMoldova@yahoogroups.com