Program pentru tineri! Iniţiere în afaceri!



Astăzi a avut loc ceremonia de finalizare a Programului GRATUIT de educaţie antreprenorială pentru tineri  realizat  în perioada  3-5 iulie 2013, în  mun. Chişinău 

Programul a fost implementat de  Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat  cu  Centrul de Dezvoltare Personală şi Antreprenorială  BRAIN POWER.

Scopul  acestui curs fiind familiarizarea tinerilor cu mediul de afaceri, precum şi încurajarea acestora în a deveni antreprenori.

La eveniment a fost prezent viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu Stanciu care a înmînat fiecărui participant certificatul care confirmă că acesta deţine cunoştinţe în domeniul planifcării unei afaceri şi creării unui bussines plan, urîndu-le succes şi curaj. De asemenea a îndemnat tinerii care au ideii, să le urmeze, căci prin eşec se poate dobîndi succesul iar ministerul va dezvolta politici ca tinerii să devină antreprenori.

Expertul training-ului a fost Ştefan Popov, director Ascending Consulting, business & human performance trainer.

Participanții evenimentului au fost 25 de tineri din toate regiunile republicii (r. Rezina, Cahul, Florești, Ștefan Vodă,  Anenii Noi, Orhei, Călăra şi Sîngerei etc.

Acest program a oferit tinerilor 6 sesiuni de training în care au căpătat cunoștințe și abilități necesare privind elaborarea unui plan de afaceri, paşii în lansarea unei afaceri, gândirea pozitivă în afaceri cît şi calitățile necesare unui întreprinzător.

La finele cursului, tinerii lucrînd în 5 grupe separate au elaborat 5 planuri de afaceri a unei idei de activitate individuală (ÎI, SRL,). Procesul de elaborare a planului de afaceri s-a dovedit a fi destul de complicat pentru ei ciocnindu-se cu o serie de obstacole, riscuri ce ar duce la falimentarea afacerii inițiative.