Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 646

PROCESUL DE JUDECATA PAS CU PAS-TEMA SEMINARELOR ORGANIZATE IN SATE DE INITIATIVA SOCIAL-RURALA



"Procesul de judecata pas cu pas."  - aceasta a fost tema seminarelor, organizate recent in satele Bardar, Sociteni si Rusestii-Noi pe 6,13 si 20 aprilie de catre Asociatia Obsteasca „Initiativa Social - Rurala".

In cadrul seminarelor publicul a fost informat si atentionat vis-a-vis de regulile de comportare in cazul depistarii sau suspectarii unui act de coruptie, familiarizat cu procedurile „pas cu pas” intr-un proces de judecata, ajutat sa cunoasca si sa aplice corect dreptul la Petitionare. Ori, de multe ori cum se intampla? Cetatenii implicati intr-un proces de judecata sunt total dezorientati, devenind victime ale avocatilor/judecatorilor corupti, care se folosesc de necunoasterea de catre cetateni a procedurilor unui act de justitie.

La aceste trei seminare, organizate in cadrul proiectului „Parteneriat anti-coruptie si Campania de promovare a eforturilor anti-coruptie” au participat 86 de persoane - agenti economici, functionari publici, persoane in etate. Ei au mentionat importanta organizarii de astfel de seminare pe viitor unde publicul poate primi cunostinte elementare referitoare la regulile „jocului”.

Totodata participantii au afirmat ca lipsa lor poate favoriza noi practici de abuz si de coruptie in sistemul de Justitie.

Proiectul "Parteneriat anti-coruptie si Campania de promovare a eforturilor anti-coruptie"  a inceput in Februarie 2008  si este implementat cu suportul Programului "Consolidarea Capacitatii de Monitorizare a Societatii Civile in Moldova" (SCSMCM), beneficiind de grantul acordat de Guvernul Statelor Unite prin Corporatia  Provocarilor Mileniumului si administrat de Agentia  Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). SCSMCM  este implementat de Academia pentru Dezvoltare Educationala (AED). Iar scopul major al Programului  SCSMCM este de a consolida capacitatile de monitoring si advocacy a organizatiilor societatii civile si mass-media, pentru a le ajuta sa previna si sa detecteze actele de coruptie in Moldova.  

Persoana de contact:

Maria Brodesco, director de proiect ISR

Tel/Fax: +373 268-37-361, 79471568

E-mail: mariabrodesco@yahoo.com