PERSOANELE PUBLICE DIN MOLDOVA AU CONTINUAT SA OFERE MUNCA DE VOLUNTARIAT SI IN ACEST WEEKEND



voluntariat5.jpgIn acest week-end, voluntarii si unele persoane publice, precum Marian Lupu, Vlad Filat, Chiril Lucinschi, impreuna cu familiile lor, au coninuat sa ofere munca de vountariat persoanelor care aveau nevoie de ajutor. Acestia au pus gard, au vopsit porti si banci, au ascultat pe acei care aveau nevoie sa vorbeasca cuiva. Sambata la Condratesti, Ungheni, Marian Lupu, Presedintele Parlamentului R. Moldova, a ajutat la lucrari de primavara si pregatiri de Pasti in 3 familii unde mamele vaduve cresc cite 4 copii.

Vlad Filat, Vice-presedinte al Comisiei pentru securitate nationala, aparare si ordine publica a Parlamentului R. Moldova, impreuna cu sotia Sanda Filat, Director General la Top English School of Today, au vopsit si ei de zor bancile la „Casa Gavros”.  

De remarcat ca Presedintele Parlamentului a fost insotit de fiica sa de 13 ani, Sanda, care s-a aratat un maestru adevarat la vopsit poarta, chiar daca a facut acest lucru pentru prima data, pentru ca in familie nu a avut asemenea ocazie. Toate cele trei familii din Condratesti au beneficiat de materiale de constructii, produse alimentare, imbracaminte, incaltaminte si jucarii pentru copii, rechizite scolare.

Copiii de la „Casa Gavros” au fost incantati sa vopseasca bancile din curte impreuna cu sotii Filat.

Omul de afaceri Chiril Lucinchi, impreuna cu sotia sa Ana Lucinschi si cei 2 copii – Petru si Sanda au mers in familia lui Liosa Galic, care sufera de distrofie musculara insa picteaza cu talent, visul sau este sa aiba o expozitie personala.

Familia Lucinchi a comunicat cu Liosa si mama lui. Familia Lucinchi i-au propus lui Liosa sa mearga la Orheiul-Vechi pentru ca acesta sa picteze in natura.

De remarcat ca in toate cazurile voluntarii au facut munci fizice si au comunicat cu beneficiarii, persoanele publice au adus in dar familiilor social-vulnerabile pachete cu produse alimentare, jucarii si dulciuri pentru copii. Sotii Filat au adus si o masina de nisip pentru ca copiii sa se poata juca. Chiril Lucinschi a preluat cazul lui Lioasa pentru a discuta cu un medic specialist si a vedea de ce ingrijire medicala trebuie sa beneficieze in continuare copilul din familia Galic.

In ziua de duminica, voluntarii Asociatiei „Tinerii pentru dreptul la viata” au distribuit pachete si au comunicat cu familii in care sunt persoane cu disabilitati severe, care ingrijesc de copii, persoane de varsta inaintata, nevazatoare, care locuiesc in singuratate.

Pe parcursul aceste saptamani mai multi parlamentari au participat la diverse actiuni de voluntariat in vederea promovarii importantei activitatii si contributiei voluntarilor pentru dezvoltarea societatii din Republica Moldova. Prin exemplul propriu acestia au promovat impactul pozitiv pe care il au actiunile voluntarilor asupra vietii comunitatii si contributia voluntariatului la dezvoltarea responsabilitatii sociale.

Incepand din 2007 Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata traditional in fiecare an in luna aprilie de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat. In cadrul actiunii de anul trecut 45 de voluntari au realizat 29 de activitati in patru localitati din tara, de pe urma carora au beneficiat 9600 persoane.


Sursa: UNIMEDIA