Inspectoratul General al Poliţiei şi Reprezentanţa în Moldova a Fundaţiei Terre des Hommes îşi unesc eforturile pentru binele copiilor



La data de 20 mai 2013, Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) şi Reprezentanţa în Moldova a Fundaţiei Terre des Hommes (Tdh) au semnat un Acord de Colaborare, în cadrul Proiectului „Acţiune Transnaţională”, susţinut de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Scopul Acordului îl constituie consolidarea eforturilor de promovare şi protecţie a drepturilor copiilor.

În baza acestui Acord, este organizat şi implementat un program complex de consolidare a capacităţilor profesionale ale angajaţilor IGP, în vederea sporirii nivelului de siguranţă şi protecţie a copiilor în societate. Programul include activităţi de instruire şi perfecţionare profesională a colaboratorilor IGP, campanii de informare şi sensibilizare a populaţiei faţă de problema copiilor abuzaţi, precum şi dezvoltarea şi îmbunătăţirea cadrului normativ privind prevenirea şi asistenţa copiilor în cazuri de abuz, neglijare şi exploatare, elaborarea studiilor şi cercetărilor pe domenii relevante, şi alte aspecte.

Odată cu semnarea Acordului a fost inaugurat şi cursul de instruire privind comunicarea eficientă cu copiii pentru angajaţii Poliţiei din Republica Moldova. Astfel, în perioada 20 - 31 mai, curent, 45 Inspectori siguranţă copii participă în cadrul modulului de formare a formatorilor pentru poliţişti, organizat de Terre des homme. Inspectorii participanţi vor deveni multiplicatori ai bunelor practici în comunicarea eficientă cu copiii în rândul colegilor de breaslă.

Terre des homme activează în Republica Moldova din 2004 şi este dedicată prevenirii şi combaterii tuturor formelor de abuz, neglijare, exploatare şi trafic a copiilor.