Ograda Noastră în vizită la cluburile sale de democrație din r-ul Drochia și Hincești



MINGIRÎn perioada 19 – 20 aprilie 2013 Ograda Noastră ONG a vizitat Cluburile de Democrație pe care le sprijină logistic și financiar prin intermediul prgramului său de incluziune socială din localitățile Gribova, r-ul Drochia și s. Mingir, r-ul Hîncești.

Acest program presupune organizarea sistemtică a activităților extra-școlare  cu caracter incluziv pentru copii din diferite grupuri etnice.

Copii celor 2 ”Școli de Democrație” au făcut o „demonstrație” în forță a cunoștințelor acumulate pe tot parcursul atelierelor de lucru, făcând față micilor ”provocări” a echipei Ograda Noastră.  Copiii cu ușurință au găsit răspunsuri la întrebări precum: Ce înseamnă cuvântul „democrație” și care este provenința acestuia? Care sunt drepturile copiilor și de ce avem responsabilități? De ce trebuie să avem un scop în viață? și Ce trebuie să facem azi ca să mișcăm lucrurile spre bine?Nefiind incomodați de prezența oaspeților copiii au venit și cu o serie de propuneri de viitor.

Cea mai solicitată propunere a copiilor a fost una de a se întâlni cu copii din toate cele 3 școli de democrație din țara (Cahul, Drochia și Hincești)  pentru a se cunoaște și face un schimb de impresii și experiență.

Activitatea a face parte setul de activități a Programului de incluziune socială 2012-2013 și sunt organizate de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG cu sprijinul partenerilor  locali și a Fondului Global pentru copii din SUA, Washington, D.C. Ținem să reamintim că primul club de democrație de acest gen a fost posibil datorită sprijinului continuu acordat de Ambasada SUA în Republica Moldova, Chișinău.