IN EUROPA PRIN INTERNET



Proiectul "In Europa prin Internet" de dezvoltare a Centrului Comunitar de Acces la instruire si informatie Falesti a demarat la 28 martie 2008 la Iasi prin lansarea cursului de instruire creare pagini WEB, blog-uri, site-uri interactive. Proiectul este finantat de Fundatia Soros-Moldova si este un parteneriat durabil intre Societatea de Educare prin Cultura a Copiilor si Tineretului "Alianta intre generatii" din Falesti (presedinte Gheorghe Sova, in calitate de gestionar de proiect, si Asociatia Voluntarii Normalisti din Iasi (presedinte dl Sevastian Alexandru), partener in proiect, avind o ospitalitate de invidiat in cadrul Scolii Normale "Vasile Lupu".

Beneficiari ai cursului de trei zile sunt membri de ONG-uri basarabene, profesori scolari, elevi, studenti, administratori.

Scopul propus in proiect este de a dezvolta si extinde diferite servicii informationale, utilizind mai bine resursele umane si infrastructura existenta. Este un prim pas de experienta de colaborare transfrontaliera intre cele doua organizatii neguvernamentale pentru a dezvolta comunitati de comunicare sub forma de creare pagini WEB si bloguri. Necisitatea acestui proiect deriva nu numai din obiectivele stabilite prin statut sau proiect, ci si dintr-o serie de considerente referitoare la dezvoltarea CCAII Falesti, cum ar fi insuficienta promovare a accesului la Internet pentru tineri si comunitate, resursele disponibile fiind partial exploatate, iar accesul la comunicare si informatie relevanta in diferite domenii de interes practic nu sunt valorificate.

Initial proiectul se referea la beneficiarii CCAII Bocsa, Marandeni, Falesti, Chetris, Calinesti, pentru ca ulterior aria de acoperire sa fie extinsa si asupra altor utilizatori interesati.

Elevii normalisti vor face o vizita de studiu reciproca in Moldova, in toamna anului 2008, gazda oferindu-se a fi Facultatea de fizica, matematica, informatica si educatie tehnologica a Universitatii de Stat "Alecu Russo" din Balti.