BANCA MONDIALA VA FINANTA CINCI PROIECTE DIN MOLDOVA UNUI PROGRAM DE GRANTURI



Treisprezece organizatii de tineret din Ucraina, Belarus, inclusiv cinci din Republica Moldova, vor primi 232 mii USD sub forma de granturi in cadrul unei initiative a Bancii Mondiale, care sprijina proiectele inovatoare, informeaza DECA-press. 

Organizatiile selectate au castigat Concursul ideilor inovatoare pentru tineri 2008, un program competitiv de granturi al Bancii Mondiale care finanteaza proiecte de dezvoltare, durabile, de talie mica, orientate spre tineri. In acest an, concursul s-a axat pe tema „Alege-ti viitorul astazi: Ameliorarea oportunitatilor de angajare si dezvoltarea unui mod de viata sanatos pentru tineri".

 

Printre invingatori se numara si cinci organizatii din Republica Moldova: proiectele „Noi oportunitati pentru tineret" (Asociatia „Faclia", Ungheni), „Formarea si angajarea tinerilor afectati de utilizarea drogurilor, crime si HIV" („Viata Noua", Chisinau), „Crearea a doua centre pentru dezvoltarea aptitudinilor de viata si angajare" (Asociatia „Tinerii pentru Dreptul la Viata, Chisinau); „Sanse noi pentru delincventii juvenili" (Centrul „Tineri si Liberi", Chisinau), „Promovarea surselor de venit durabile pentru dezvoltarea tineretului" (ONG ENVIBIO). 

La concurs au fost prezentate 476 propuneri, din care 40 au fost selectate pentru participare la finala de la Kiev. 

 

Sursa: DECA-press