Despre comunicarea asertivă și totalurile vizitei de la Bruxelles



11688 563349683698343 1075191151 nSâmbăta, 6 aprilie participantele LeaderSHE au aflat care sunt strategiile de comunicare asertivă și şi-au valorificat calităţile personale pentru a avea un comportament constructiv în situații de stres. În partea a doua a sesiunii, participantele au trecut în revistă cunoștințele dobândite despre insituțiile europene şi au făcut un sumar al vizitei de la Bruxelles.

În acest week-end, participantele LeaderSHE au avut ocazia să se familiarizeze cu noţiunea de comunicare asertivă. Această „găselniţă americană” care vine  să promoveze comunicarea constructivă şi non-agresivă s-a dovedit pe placul participantelor noastre. Ajutate de trainerul, Olesea Fortuna, Director și Board Member la “Invento”, liceenele s-au iniţiat în tehnicile de comunicare asertivă: verbală, non verbală și ascultarea asertivă. Ca să înţeleagă mai bine conceptul de comunicarea asertivă, fetele s-au repartizat în câteva grupuri şi au înscenat câte o situaţie de conflict. Fiecare membru al  grupului a jucat  un rol şi  un prototip:  agresiv, pasiv şi asertiv. La această probă, participantele s-au descurcat de minune, dovada, fiind aprecierile pozitive din partea trainerului.

Apoi, ele s-au familiarizat cu strategiile de comunicare asertivă şi utilizarea lor la modul practic. Pe final, trainerul, Olesea Fortuna le-a îndemnat pe fete să folosească zilnic comunicarea asertivă, iar ca temă de acasă le-a dat de gândit la rolul şi beneficiile comunicării asertive. 

Sesiunea a continuat cu un sumar despre vizita de săptămâna trecută a participantelor LeaderSHE la Bruxelles. Împreună cu trainerul, Stella Jemna, Directoare la AO“CAAP”, fetele au discutat despre Parlamentul European şi au trecut în revistă activitatea  mai multor instituţii europene. Totodată, participantele s-au lansat într-o discuţie despre şansele şi perspectivele de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

1121131 1

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.