Politica penala a Republicii Moldova in vizorul expertilor europeni



Politica penala a Republicii Moldova si sistemul de pedepse, revizuirea Codului Penal al RM, tendintele privind criminalitatea si sanctiunea, aplicarea alternativelor la detentie, precum si experienta internationala in domeniul politicilor penale si resoacializarea detinutilor in statele europene reprezinta subiectele de baza ale conferintei internationale care are loc miine la Chisinau.

Organizarea conferintei este dictata de necesitatea reformarii sistemului de pedepse penale si politica de aplicare a acestora - subiect discutat in cadrul sedintei prezidate de catre presedintele Republicii Moldova din 3 februarie curent.

Evenimentul “Politica penala a Republicii Moldova in tranzitie catre standardele europene “este organizat de Ministerul Justitiei al Republicii Moldova si Procuratura Generala a Republicii Moldova in cooperare cu Institutul de Reforme Penale si Misiunea Norvegiana de Experti pentru Promovarea Suprematiei Legii in Moldova.

Alaturi de expertii NORLAM, la eveniment vor participa – Maria Postoico, Vicepresedinte, Parlamentul RM, Ion Morei, Secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Valeriu Gurbulea, Procuror General al Republicii Moldova, Vitalie Pirlog, Ministrul Justitiei al Republicii Moldova, Igor Dolea, conferentiar universitar, Director al Institutului de Reforme Penale, Igor Ciobanu, Criminolog, Doctor in drept.

Conferinta are loc in sediul Palatului Republicii incepind cu ora 08:30. (intrarea din str. N. Iorga). Conferinta de presa in cadrul evenimentului va avea loc intre orele 12:15 – 12:30.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta:

Inga Zaiat
PR Manager
Institutul de Reforme Penale
MD 2001 Chisinau
str. Bucuresti 23A, of. 316
+373 276465
www.irp.md