Lansarea proiectului de educatie financiară pentru tineri: Cashflow Moldova



INVENTOAgenţia INVENTO în parteneriat cu ”JCI Chișinău” și ”CashFlow Club”, lansează un proiect inovativ de educaţie financiară pentru tineri şi elevi – CashFlow Moldova.

În perioada martie-august 2013, participanţii vor fi iniţiaţi în domeniul financiar şi vor avea oportunitatea să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale cu ajutorul jocului interactiv Cashflow. Renumitul om de afaceri Robert Kiyosaki a creat acest joc pentru a “învăța pe oricine cum să-și administreze banii și chiar să îi facă fără efort”.

Proiectul va începe cu un program de instruire a 20 de facilitatori, care vor organiza o serie de sesiuni ale jocului Cashflow. Ulterior, vor fi create 2 Cluburi cu aceeaşi denumire, cu un centru la Chişinău şi altul la Ialoveni. În cadrul întâlnirilor săptămânale, asistaţi de moderatori, membrii cluburilor vor avea ocazia să înveţe cum să-şi gestioneze propriile resurse financiare, cum să obţină independenţa financiară, cum să investească în condiţii de risc. Pentru a înţelege specificul antreprenoriatului din Moldova, la aceste sesiuni vor fi invitaţi întreprinzători autohtoni.


De asemenea, în cadrul proiectului va fi organizat un maraton Cashflow, la care vor participa aproximativ 80 de persoane.  Participanţii vor avea posibilitatea să comunice, să facă schimb de idei şi experienţă în domeniul financiar şi economic şi potenţial crearea parteneriatelor de afaceri.

Proiectul Cashflow Moldova este implementat de INVENTO, în parteneriat cu JCI şi CashFlow Club.

Înființată ca o organizatie non-profit, în 2011, agenţia INVENTO contribuie la dezvoltarea continuă a societății prin participare, informare, educare şi gestiunea programelor de dezvoltare social-economică.

 

“Proiectul “Cashflow  Moldova” este realizat graţie susţinerii generoase a poporului american prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conţinutul acestui material ţine de responsabilitatea Invento şi nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii” .