Participantele LeaderSHE se lansează în scrierea proiectelor



Societatea civila in ImaginiAu multe idei şi ingeniozitate, aceasta au demonstrat participantele Academiei LeaderSHE, duminică, 10 februarie. În cadrul sesiunii, participantele au venit cu propuneri de proiecte şi au învăţat cum să le facă fezabile.

Chiar dacă duminică e zi de odihnă, fetele s-au pus serios pe treabă. Au lucrat în echipă şi au prezentat câte un proiect. Ele au urmat sfatul trainerului, Olga Melniciuc care le-a sugerat să vină cu idei simple, dar care realmente să producă o schimbare.

Astfel, s-a dat start la lucru în echipă. Fetele au format cinci echipe şi au lucrat împreună la elaborarea unui proiect. În acest răstimp, participantele au fost ghidate de Olga Melniciuc care intervinea ori de câte ori era nevoie. După un sfert de oră, viitoarele lidere şi-au prezentat proiectele.Orientarea profesională a tinerilor de 16-18 ani, promovarea modului sănătos de viaţă, şcoala liderilor locali şi oferirea mai multor şanse la studii pentru etnicii romi au fost doar câteva din ideile propuse. Participantele au venit cu argumente, buget şi un plan de activităţi, pentru a-şi convinge colegele că proiectul lor este viabil.  

După această sesiunea a continuat cu analizarea obiectivelor şi scopurilor unui proiect. Participantele au mai însuşit cum să stabilească obiective SMART şi să gestioneze corect resursele în cadrul unui proiect.  

Următoarea sesiune “LeaderSHE Young Women Leaders’ Academy” va avea loc în această sâmbătă, pe 16 februarie la Comrat.

1121131 1

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.