Jurnaliști premiați în cadrul concursului pentru instituţiile mass-media „Cunoaște Regiunea de Dezvoltare Nord!”



altBălți, 26 decembrie 2012. Agenția de Dezvoltare Regională Nord a anunțat, cu ocazia evenimentului „ADR Nord la 3 ani de activitate. Parteneriate, realizări și perspective”, rezultatele concursului pentru instituţiile mass-media „Cunoaște Regiunea de Dezvoltare Nord!”, lansat în data de 5 iulie și încheiat pe 15 decembrie 2012, perioadă în care 18 jurnaliști de la instituții de presă republicane și locale au relatat, în peste 30 de materiale media, despre cele mai importante activități organizate de ADR Nord.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, le-a mulțumit jurnaliștilor care au participat la concurs. „Succesele pe care le obițe echipa ADR Nord pot fi aduse în casele fiecărui cetățean, iar asta mulțumită efortului pe care îl depun zi de zi jurnaliștii. Am acordat întotdeauna o atenție sporită relației cu instituțiile mass-media. ADR Nord este o instituție transparentă, avem ce le spune cetățenilor”, a menționat directorul Ion Bodrug.

Locul I a fost acordat echipei ziarului săptămânal independent din Bălți SP, pentru receptivitate și mediatizare profesionistă a evenimentelor organizate de ADR Nord. În calitate de premiu, ziarul bălțean a primit un talon în valoare de 3000 de lei în baza căruia poate fi achiziționată tehnică electronică. De asemenea, jurnaliștii Marina Morozova și Alexandr Dzekiș de la SP, care au relatat frecvent despre activitățile ADR Nord, au primit câte un premiu special.

Premiul II a fost acordat site-ului de știri HotNews.md, pentru receptivitate și mediatizare operativă a evenimentelor organizate de ADR Nord. În calitate de premiu, echipa HotNews.md a primit un talon similar în valoare de 2000 de lei.

Jurnalistului Alexandru Ciobanu, reporter la Radio Moldova, i s-a acordat locul III, pentru perseverență în mediatizarea periodică a evenimentelor organizate de ADR Nord. Jurnalistul a primit un talon în valoare de 1000 de lei în baza căruia poate fi achiziționată tehnică electronică.

De asemenea, pentru interes față de evenimentele organizate de ADR Nord, au fost menționați jurnaliștii Nelly Uncuță (Moldavskie Vedomosti), Iurie Dondea (Megapolis FM), Tatiana Chetrari (Moldova 1), Viorica Postolachi (Publika TV), Rodica Nemerenco (TV Prim) și Sergiu Glavațchi (Bălți TV), cărora li s-a oferit 6 taloane similare în valoare totală de 1800 de lei.

Astfel, în rezultatul concursului pentru instituțiile mass-media, au fost acordate taloane în valoare totală de 8400 de lei, în baza cărora va putea fi achizioționată tehnică electronică.

Precizăm că banii care au acoperit integral valoarea premiilor provin din sponsorizare.

Organizarea următorului concurs pentru instituțiile mass-media va fi anunțată în luna ianuarie 2013.

www.adrnord.md


  • În perioada 5 iulie - 15 decembrie 2012, ziarul regional SP a publicat 10 articole care vizează în mod direct activitatea ADR Nord. Dosarul SP se găsește AICI.
  • În perioada 5 iulie - 15 decembrie 2012, site-ul de știri HotNews.md a publicat 15 articole care vizează în mod direct sau indirect activitatea ADR Nord. Dosarul HotNews.md se găsește AICI.
  • În perioada 5 iulie - 15 decembrie 2012, jurnalistul Alexandru Ciobanu, reporter Radio Moldova", Alexandru Ciobanu, a elaborat peste 10 reportaje și interviuri care vizează în mod direct activitatea ADR Nord. O parte din aceste materiale sunt stocate AICI.