Oratorul Anului 2012



Pe 22 decembrie a avut loc Finala Concursului  Naţional ORATORUL  ANULUI 2012, în cadrul căreia au participat 19 tineri desemnaţi în urma preselecţiei de pe 16 decembrie.  Un juriu foarte competent a  decernat cu titlul de ORATORUL ANULUI o tînără de 17 ani- Maria Chistol. Locul doi a fost ocupat de către Cătălina Russu, iar locul trei- de Radu Artiom.

Etapa finală a constat din prezentarea unui discurs de 5 minute pe una dintre temele:

  1. Persoana care m-a marcat.
  2. Războiul informaţional.
  3. Avem devoie de idei.

Juriul a decis ca 5 tineri să intre în etapa discursurilor-fulger, care constă în livrarea unui discurs  de 2 în mod  prompt pe una dintre temele extrase şi sugerate de către organizaqtori.  Dintre cei  5, Maria Chistol, elevă la liceul Ion Creangă din Chişinău a cucerit juriul, care a fost constituit din 6 experţi în domeniul oratoriei:

1. Silvia GROSSU, doctor conferenţiar catedra Comunicare USM, redactor coordonator “Courier de Moldavie”

2.Tamara BERZOI, artistă emerită, artistă a poporului, cavaler al ordinului de onoare, crainic de categorie superioară, 35 de ani de experienţă în Radio şi TV.

3.Alexandru BORDEA, trainer de arta oratorică, preşedinte TOP TOASTMASTERS Chisinau.

4. Rita URSALOVSCHI,  prezentatoare Jurnal Tv.

5. Ilie DERCACI, trainer de Time Management, membru dual Toastmasters International.

6. Mihaela TODICĂ, ORATORUL ANULUI 2011, membru TOP Toastmasters Chisinau.

 

Maria Chistol a primit trofeul ORATORUL ANULUI,  1000 de lei, cărţi,  ore de mentoring  şi alte premii.  Prin acest titlu oferit an de an, se doreşte a promova libera şi corecta exprimare a tinerilor, gîndirea critică şi curajul de excela în domeniul oratoriei.

Ziua de 22 decembrie este şi ziua de naştere a preşedintelui Nicolae Timofti, iar echipa CLUBULUI ORATORILOR a ţinut să îl felicite cu această ocazie, dar şi pentru discursurile în calitate de preşedinte ţinute în perioada martie-decembrie 2012.

Diplome de apreciere pentru aportul adus dezvoltării oratoriei au fost acordate lui Alexandru Bordea şi Valeriu Drăgălin, datorită dezvoltării a două site-uri unde pot fi găsite articole pentru oratorii curioşi şi dornici de dezvoltare.

Evenimentul a fost transmis de către privesc.eu şi îl puteţi urmări aici: ORATORUL ANULUI pe privesc.eu

De asemenea,  fotografiile de la eveniment le puteţi găsi pe pagina de facebook.

Aflat la a doua ediţie,  concursul a fost organizat de către CLUBUL ORATORILOR  în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Academia de Studii Economice a Republicii Moldova, Librăriile Cartier, bestseller.md, Jurnal TV, EVENDA, Love and care for Moldova, CICO, privesc.eu, dezvoltare.md, civic.md şi designtuturials.md.

Pentru informaţii despre ediţiile viitoare, contactaţi

Cătălina Iucal, preşedinte CLUBUL ORATORILOR

www.orator.md

oratorchişinău@gmail.com

069304924.