Experţi - evaluatori ai CCI s-au informat despre modalitatea de efectuare a expertizei cu privire la determinare a producătorului mărfii



DSC_0003Pe 14 decembrie 2012, circa 30 de experţi - evaluatori ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei au participat la seminarul ”Efectuarea expertizei de determinare a producătorului mărfii”, organizat de către Departamentul Expertize, Evaluare şi Certificare (DEEC) al CCI.

Nicolai Gaibu, director al Direcţiei Analiză a Activităţii şi Lucru Metodic a DEEC, a menționat că instruirea a avut scopul de a spori nivelul de calificare profesională a experţilor - evaluatori din întregul sistem CCI în domeniul efectuării expertizei mărfurilor. ”Pentru a asigura calitatea serviciilor prestate, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova organizează sistematic instruiri și programe de schimb de experiență pentru colaboratorii săi”, a accentuat sursa citată.

În cadrul seminarului au fost puse în discuţie subiecte referitor la actele legislative şi normative care reglementează activitatea producătorului în Republica Moldova; efectuarea expertizei cu privire la determinarea producătorului mărfii în scopuri vamale, de determinare a ţării de origine a mărfii, comerciale.

De asemenea, participanții au fost familiarizați cu ”Recomandarea metodică privind efectuarea expertizei de determinare a producătorului mărfii”, elaborată în septembrie 2012.

La momentul actual, în cadrul sistemului CCI activează 80 experți-evaluatori în diverse domenii.