Compania de colectare de fonduri "O zi din viata ta"



La inceputul anului 2008, Asociatia de Educatie Civica €žViitorul Incepe Azi", Ungheni a lansat compania de colectare de fonduri €žO zi din viata ta". La numai doua luni de desfasurare a companiei avem deja realizari.

Anul precedent, robusti si nesiguri am adresat agentilor economici din teritoiu - orasul Ungheni solicitari de suport. Spre marea noastra bucurie, cunoscind unele mituri care bintuiau, despre non receptivitatea sectorului privat, s-au gasit oameni cu suflet mare, care au sustinut ideea de ajutor pentru tinerii, care la moment nu aveau surse de existenta si nu puteau sustine examenele la scoala auto, nici nu aveau bani pentru manuale.

D-nul Alexandru Boicenco si dnul Vasile Binzari, au fost acele persoane, care ne-au oferit sustinere financiara. Anul curent, a fost elaborat un plan concret, vis-a-vis de colectarea de fonduri. Uimirea nostra continua pina in prezent - CERE SI TI VA DA! Am inceput cu, colectarea de fonduri de la Compania ORANGE MOLDOVA. Dna Victoria Musteata - coordonator sponsorizari si relatii cu publicul a fost cea, la care am venit cu rugamintea. Chiar a doua zi, am primit permisiunea de a plasa boxa de colectare de fonduri in Shop-ul Companiei din Ungheni, pentru perioada februarie-aprilie, iar la finele aceleiasi saptamini, a fost semnat contractul prin care Compania ofera ca si suport 16 calculatore in scopul desfasurarii activitatii de antreprenoriat social, care va demara la sfirsitul lunii august 2008. Nu peste mult timp, cu sustinerea dlui Eduard Bejenari, am plasat boxe in magazinul IPPON si ARENA din oras, pentru perioada februarie-aprilie.

Desfasurarea activitatii Asociatiei implica diverse relatii cu agentii economici, inclusiv angajarea tinerilor defavorizati in cimpul muncii. Abordarea acestui segment, nu a ezitat sa ne surprinda, desi uneori, angajarea acestor tineri implica diverse dificultati de comportament - Gheorghe Becu, Vasile Grosu, agenti economici ai Zonei Libere Economice, Philippe Chaudier, Nadejda Bereghici, Dumitru Rosca, Compania ORANGE au oferit o sansa pentru categoria social-vulnerabila, creind posibilitatea angajarii lor in cimpul muncii. Umar la umar suntem cu AOFM, din partea caruia avem o sustinere deosebita si o conlucrare fructuoasa. Specialistii AOFM, in special avem de mentionat dna Elena Mereuta cauta sa gaseasca solutii pentru cele mai dificile situatii. In prima luna a anului 2008, am reusit sa plasam in cimpul muncii 4 tineri, dintre care 1-orfan, 3 - monoparentali, altii 5 urmind sa finiseze cursurile de profesionalizare atit in Chisinau cit si Ungheni, luna februarie a mai oferit posibilitatea de realizare pentru inca trei tineri plasati in cimpul muncii.

Colectarea de fonduri continua, au mai fost adresate solicitari directe agentilor economici din Ungheni - urmeaza sa vedem, daca miturile mai exista, sau daca au ramas in trecut. Misiunea Asociatiei de Educatie Civica €žViitorul incepe azi"(AEC €žViitorul incepe azi") consta in protectia drepturilor cetatenilor, inclusiv a copiilor si tinerilor, mobilizarea lor in activitati de redresare a situatiei create in domeniul asistentei sociale, crearea unui mediu informational deschis tuturor, educarea si crearea unui cetatean constient si onest. Prin Proiectele Centrul de Reintegrare Sociala a Tinerilor €žCREDO" si Serviciul Formare-Integrare Profesionala, create cu suportul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova si USAID, contributia poporului american cautam si gasim solutii pentru cei care tac, dar tacerea lor striga - tinerii defavorizati, orfani, din familii monoparentale, postinstitutionalizati, absolventi ai scolilor profesionale, fara adapost si posibilitate de reintegrare sociala, fara posibilitatea de a obtine profesie si, respectiv angajare in cimpul muncii.