BlasNET PROJECT



Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM a  participat în perioada 29 – 30 august 2012 la Workshop-ul Internațional „Probleme comune – soluţii comune pentru Antreprenoriat” în cadrul proiectului “Black Sea Network for Regional Development (BlasNET)”finanţat de Programul Operaţional Comun pentru Bazinul Mării Negre 2007-2013.

Workshop-ul internațional a fost dedicat dezvoltării regionale şi sprijinirii întreprinzătorilor şi IMM-urilor în cele trei domenii prioritare ale Proiectului BlasNET – industrie navală, ICT și turism.

Workshop-ul a fost structurat tematic pe două zile în două locații deosebite, industrie navală și ICT - 29.08.2012 la Hotel Parc Mamaia și turism – 30.08.2012 la Hotel IBIS Constanța.

În cadrul evenimentului au participat partenerii proiectului: Agenția Regională pentru Antreprenoriat și Inovații – Varna (RAPIV), Bulgaria; Universitatea Aristotel din Salonic – Comitetul de Cercetare Privind Inovația Urbană și Regională (URENIO), Grecia; Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) – Moldova; Agenția pentru Dezvoltare Economică din Sevastopol, Ucraina, precum și organizaţii pentru susţinerea IMM-urilor agenţii de dezvoltare a antreprenoriatului, organizaţii care reprezintă IMM-uri, specialişti de la universităţi, experţi în afaceri care pot oferi asistenţă de specialitate și antreprenori.

Evenimentul a avut totodată ca invitați, reprezentanți ai celor trei domenii prioritare: Florentin CINATTI din cadrul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanta (CN APM SA), Andreea AVRIGEANU – Director Executiv Crucial Systems & Services, Raluca POPA – Director Executiv Hotel S.C. HOTEL CENTRAL S.A. – Statiunea Mamaia, Constanta, Cătălin Anton – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Invitat special al evenimentului a fost Corina MARTIN – Președinte – Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) care a evidențiat potențialul cooperării trans-regionale prin intermediul Rețelei Mării Negre pentru Dezvoltare Regională.

Workshop-ul a urmărit cu interes promovarea și exportul unor modele de succes din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est. Partenerii au manifestat un interes deosebit față de proiectul tânărului Ionuț LEESCU creatorul celui mai complet portal studențesc din RomaniaStudent pe net – o rețea de nișă gândită local devenită un proiect global.

Workshop-ul a oferit posibilitatea identificării prin intermediul colaborării, a schimbului de experienţă şi a efortului colectiv al partenerilor și participanților soluţii pentru întărirea sectorului IMM-urilor şi pentru a stimula antreprenoriatul în ţările partenere în cele trei domenii pioritare industrie navală, ICT și turism.

Prin derularea acestui Workshop-ul International, organizatiile pentru sustinerea IMM-urilor au demonstrat inca o data, ca sunt o prezenta activa si implicata in viața economica si sociala in tarile partenere din proiect, promovand interesele mediului de afaceri privat.