CPP A SCHIMBAT LUCRURILE IN COMUNA PLOPI, RAIONUL HANCESTI



€žProgramul de Dezvoltarea Participativa a Comunitatilor din Moldova (CPP) ne-a incurajat sa realizam noi idei si implementarea noilor proiecte", a declarat pentru DECA-press, Gheorghe Popa, primarul comunei Plopi, raionul Hancesti, comunica DECA-press.  Potrivit primarului, gratie fondurilor acordate in cadrul acestui program am remobilat echipamentul gimnaziului din localitate si am procurat inventar sportiv nou. €žIn urma implementarii acestui program, am constientizat ca prin astfel de metode putem orienta populatia din localitatea noastra spre noi initiative", a mentionat Popa. 

€žNoi am colectat de la localnici fonduri pentru amenajarea a patru cimitire din localitate, procurarea nisipului pentru reparatia drumurilor, iluminarea strazilor satului. Din partea fostilor absolventi ai gimnaziului din comuna Plopi au fost colectate peste 17 mii lei, care au fost utilizati la reparatia si remobilarea cancelariei scolii", a adauga primarul.

Dupa cum spune Gheorghe Popa, primaria locala a alocat 20 mii de lei pentru a face posibila transportarea copiilor din alte sate spre gimnaziul din Plopi. Alte 100 mii de lei au fost valorificate la amenajarea intrarii in gimnaziu. 

Primarul de Plopi sustine ca pe viitor intentioneaza sa atraga mai multe investitii prin derularea unor proiecte. Autoritatile satului deja au elaborat un plan de actiuni pentru noi proiecte. La moment, in Plopi sunt trei grupuri de initiativa - unul de sustinere a femeilor si doua pentru sustinerea tineretului. 

Pana in prezent, USAID/IREX a sustinut prin CPP 185 de grupuri comunitare si ONG-uri din Republica Moldova.

CPP este un program orientat spre dezvoltarea abilitatii grupurilor comunitare si a ONG-urilor si pledeaza pentru promovarea schimbarii si responsabilizarii autoritatile publice. Programul este finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de catre Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX)

 

DECA-press