Companiile autohtone încă mai pot beneficia de granturi în cadrul proiectului Băncii Mondiale ”Ameliorarea competitivității”



Camera de Comerț și Industrie, Ministerul Economiei și Unitatea de implementare a proiectului Băncii Mondiale ”Ameliorarea competitivității” au semnat amendamente de extindere a proiectului respectiv pentru încă un an, a informat marți, 18 septembrie 2012, directorul departamentului Economie al CCI a Moldovei Sergiu Harea.

Proiectul are scopul de a susține companiile autohtone în vederea implementării sistemului de management al calității ISO, procurării serviciilor de consultanță ce țin de elaborarea business planurilor, studiilor de fezabilitate și cercetărilor de marketing.

Potrivit sursei citate, în perioada septembrie 2012- iunie 2013, agenții economici care vor participa la proiect vor beneficia de un grant în mărime de 50% din cheltuielile suportate pentru implementarea ISO sau pentru procurarea serviciilor enumerate. Suma rambursată nu trebuie să depășească 130 mii lei.

”În cadrul primei ședințe, comitetul de evaluare al proiectului a aprobat cererile de participare de la 93 de companii. Întreprinzătorii interesați, se pot dresa la CCI pentru informații suplimentare”, a precizat Sergiu Harea.

Menționăm că, în cadrul etapelor precedente ale proiectului ”Ameliorarea competitivității” au beneficiat de granturi circa 420 de agenți economici.

O conferință de totalizare a rezultatelor se preconizează să aibă loc la începutul lunii octombrie curent.

Contacte:

Harea Sergiu

Anastasia Leanca

Virginia Doros

Camera de Comerţ şi Industrie, bd. Ştefan cel Mare nr. 151, of.4, MD 2004 Chişinău, Republica Moldova

Tel/Fax: + 373 22 24 51 48; +373 22 22 33 10

Tel: +373 22 22 33 10

E-mail: project@chamber.md, sergiuh@chamber.md, business@chamber.md

www.chamber.md