OPORTUNITATI DE VIATA MAI BUNE PENTRU COPIII CU DIZABILITATI



Asociatia MotivatiaAsociatia MOTIVATIE din Moldova in parteneriat cu Centrele de Reabilitare pentru Copii cu Disabilitati: Asociatia €žAZI" din Cahul, ASCHF din Peresecina si €žFIDANJIC" din Comrat a lansat proiectul €žOportunitati de viata mai bune pentru copiii cu disabilitati". Proiectul este finantat de Organizatia Suedeza SOIR Moldova pe o durata de 1 an.

Acest proiect presupune mai multe etape: incepind de la dezvoltarea capacitatilor profesionale si manageriale a organizatiilor partenere, la activitati de Lobby si Advocacy care ar permite un parteneriat mai reusit intre APL si sectorul Neguvernamental, urmind servicii de reabilitare mai calitative pentru copii si tineri cu dizabilitati din Republica. Multe din aceste activitati la finele proiectului vor fi expuse intr-un €žManual de bune practici", care are drept scop promovarea ideilor si modelelor inovative in cadrul organizatiilor din domeniu. In activitatea proiectului ca factori de decizie din fiecare regiune sunt implicati si parinti ce educa copii cu dizabilitati, aceasta idee va permite implicarea mai activa a beneficiarilor directi si indirecti dar tot odata dezvaluirea mai pronuntata a problemelor cu care se confrunta aceste familii. Un scop foarte important este si dezvoltarea parteneriatelor intre Centre ce presteaza astfel de servicii. Proiectul va avea un impact pe scara larga si in schimbarea atitudinilor fata de problema disabilitatii si promovarea integrarii sociale pentru acesti copii si tineri.

Problemele copiilor cu disabilitati cer masuri eficiente din partea statului si a societatii civile si, de aceea, este important ca implicarea tuturor partilor sa fie activa si eficienta. De acea astfel de proiecte sunt binevenite pentru dezvoltarea noilor initiative intreprinse de catre organizatiile din domeniu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel. 661393, persoana de contact Igor Meriacre.

 

Parteneri:

Centrul de reabilitare-Asociaþia €žAZI" din Cahul Centrul de reabilitare-ASCHF din Peresecina Centrul de reabilitare €žFIDANJIC" din Comrat Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Municipiul Chisinau

 

Finantator: SOIR Moldova - IM Suedia