Elevii Scolii internat din Balti in vizita la echipa de fotbal „Olimpia”



”Sportul este un factor important pentru dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a elevilor!” - cam acesta ar fi fost mottoul intilnirii din 15 mai 2012, al copiilor  din Şcoala de tip internat pentru copii orfani şi cei rămaşi fără ocrotire părintească Bălţi, Clubul de Fotbal ”Olimpia” (Balti) și Asociaţia obştească „Centrul de Justiţie Comunitară Bălţi” care au organizat acest eveniment.

Clubul de Fotbal „OlimP5160040pia” a fost gazda acestei intilniri. Trainerii si 4 jucatorii ai echipei de baza au realizat un antrenament pentru 18 elevi pasionati de fotbal ai Școlii Internat (Bălți). Antrenamentul a constituit din demonstrarea diferitor exercitii, dupa care se antreneaza obisnuit fotbalistii echipei ”Olimpia”, copiii repetînd cu entuziasm exercițiile. Ca la orice competitie, exercitiile stabilite au reprezentat o provocare pentru participanți.

Menționăm că elevii Școlii Internat deja de mai mult timp sint pasionati de fotbal. Joacă in fiecare zi pe terenul şcolii. Recent echipa Şcolii internat a luat locul III la campionatul dintre şcolile municipiului Bălţi.

Performanțe elevilor sportivi a fost remunerate prin mingi si cite un fular cu simbolurile clubului de fotbal ”Olimpia”.  .

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Proiect de incluziune a tinerilor. Gimnaziul internat Bălţi”, realizat cu suportul AiBi Moldova din sursele Uniunii Europene. Proiectul se desfăşoară în perioada noiembrie 2011 - mai 2012 şi are drept scop facilitarea incluziunii sociale a tinerilor educaţi în instituţii rezidenţiale.