La Bălţi s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a târgului ONG-urilor



Un târg al organizaţiilor nonguvernamentale s-a desfăşurat astăzi la Bălţi. Vizitatorii expoziţiei au aflat despre activitatea asociaţiilor, dar au avut şi posibilitatea să se înscrie pentru muncă de voluntariat.

La cea de-a IV-a ediţie a târgului organizat la Bălţi au participat peste 20 de organizaţii obşteşti.

"Întâlnindu-ne aici în piaţa „Vasile Alecsandri” să facem această legătură între ONG şi cetăţean. Sunt ONG-uri din diferite domenii. Deoarecesuntem în săptămâna naţională a voluntariatului ne-am gândit că pentru ONG este o ocazia de a atrage cât mai mulţi voluntari", a declarat organizatorul evenimentului Roxana Teodoricic. 

"Suntem la început de cale şi vrem să arătăm societăţii cine suntem şi cu ce ne ocupăm. Noi acordăm servicii pedagogice, medicale, sociale şi psihologice", a spus reprezentantul ONG-lui „Perspective pentru femei şi copii” din Bălţi Valentina Statii. 

Locuitorii oraşului Bălţi s-au arătat interesaţi de eveniment.

E binevenit. Populaţia va fi mai informată şi va afla câte ceva nou, faptul că cineva nu are acces la internet crăd că e binevenit", a precizat o femeie. 

"Sunt foarte bucuroasă că în Bălţi există asemenea organizaţii, în careactivează oameni cu suflet mare, pe care i-am cunoscut aici. Ei sunt gată să ofere dezinteresat ajutor persoanelor care au nevoie", a spus o altă participantă. 

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatuluişi a fost sponsorizat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

 

http://www.publika.md