TINERII DIN ORASUL SOROCA CRED CA 2008 A FOST DECRETAT DE SEFUL STATULUI DREPT "AN AL SOBOLANULUI"



Un sondaj efectuat de publicatia locala "Observatorul de Nord" arata ca majoritatea tinerilor din orasul Soroca nu stiu ca 2008 a fost declarat de seful statului drept "An al Tineretului", informeaza DECA-press.

Nici unul dintre tinerii chestionati, in special elevi ai colegiilor si liceelor din localitate, nu au stiut ca a venit sarbatoarea si pe ulita lor. Raspunsul majoritatii tinerilor la intrebarea "Al cui este decretat anul 2008?" a fost unul banal - "Anul Sobolanului".

Reporterul publicatiei sorocene scrie in acest context ca era de asteptat ca tineretul sa nu stie ca €žeste de aldamas", deoarece acesta se afla in hibernare, iar autoritatile locale nu au demarat actiuni care ar scoate €žAnul Tineretului" din anonimat.

Pana la urma, dupa cum scrie "Observatorul de Nord", tinerii s-au bucurat cand au aflat ca Decretul cu pricina presupune implicarea tinerilor in luarea de decizii, le garanteaza drepturile la instruire, la educatie, la dezvoltarea fizica si spirituala SI ASA MAI DEPARTE.

DECA-press