Campania €žAvere la vedere"



Suplimentul anticoruptie OBIECTIV, editat de Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie, lanseaza campania €žAvere la vedere", prin care li se propune demnitarilor sa-si publice Declaratia cu privire la venituri si proprietate, in format scanat, pe site-urile API si Aliantei Anticoruptie.

Politicienii, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde si sustin principiul transparentei veniturilor obtinute de ei, sunt incurajati sa-si faca publica declaratia de avere in intregime, plasand-o pe paginile web ale API - http://www.api.md/ si Aliantei Anticoruptie - http://www.alianta.md/

Pentru a face acest lucru, politicienii si functionarii publici sunt rugati sa telefoneze la numarul din Chisinau 22-09-96 sau sa trimita copia scanata a Declaratiei cu privire la venituri si proprietate la adresa de e-mail obiectiv@api.md

Suplimentul anticoruptie €žObiectiv" isi va informa cititorii cine dintre politicieni si functionari publici sunt gata sa-si prezinte averea la vedere.

Nota. Legea nr.1264-XV din 19.07.2002 privind declararea si controlul veniturilor si al proprietatii demnitarilor de stat, judecatorilor, procurorilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functie de conducere prevede publicarea de catre Comisia Centrala de Control (CCC) doar a extraselor din aceste declaratii. CCC da publicitatii cu multa intarziere extrase care nu contin informatia relevanta despre veniturile si proprietatea demnitarilor, iar anul trecut extrasele in general nu au fost publicate.

In acelasi timp, legea nu impiedica demnitarii sa-si publice din proprie initiativa declaratiile de venituri si averi. Campania €žAvere la vedere" le propune demnitarilor sa le publice pe site-urile API si Aliantei Anticoruptie. 

Suplimentul anticoruptie OBIECTIV este editat de Asociatia Presei Independente (API) in colaborare cu Alianta Anticoruptie si este difuzat de 17 ziare nationale si locale, cu un tiraj cumulativ de circa 85000 de exemplare. Suplimentul apare lunar in limbile romana si rusa.

OBIECTIV este editat in cadrul unui proiect finantat de reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia, cu resurse financiare de la Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (SIDA(ASDI).

 

Telefon pentru relatii: 22-09-96