Lansarea Platformei de Parteneriat Estic pentru tineri



Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Armenia civîmpreună cu SALTO Eastern Europe şi Caucasus Resource Centre au organizat în perioada 25-31 martie o vizită de studiu pentru tineri şi organizaţii de tineret. Această vizită a fost planificată cu scopul informării despre noile oportunităţi de colaborare prin intermediul Platformei de Parteneriat Estic pentru tineri (Eastern Partnership Youth Window) şi cunoaşterea detaliilor activităţilor de tineret realizate în Armenia.

Participanţii, printre care şi reprezentanţi ai organizaţiilor din Republica Moldova au avut ocazia să se familiarizeze cu Platforma de Parteneriat Estic pentru tineri, să cunoască ONGuri active din ţările Parteneriatului Estic dar şi din ţările membre ale UE. La deschiderea „Eastern Partnership Platform 4 Youth Event” au participat dl. Pascal Lejeune - Direcţia Generală Educaţie şi Cultură din cadrul Comisiei Europene, dl. Arsen Karamyan – viceministrul sportului şi tineretului din Republica Armenia, E.S. Traian Hristea – şeful Delegaţiei UE în Republica Armenia. S-a menţionat importanţa dezvoltării proiectelor de tineret în regiune prin intermediul parteneriatelor şi instrumentelor existente în cadrul Prteneriatului Estic pentru facilitarea cooperării. În acest sens, o componentă importantă a evenimentului a fost tîrgul de ONGuri la care organizaţiile au avut posibilitatea să-şi prezinte realizările şi proiectele de viitor, cunoscînd astfel, organizaţii cu viziuni similare, cu experienţe interesante, care ar putea colabora în dezvoltarea unor proiecte comune.

Detalii privind acţiunile eligibile în cadrul Platformei de Parteneriat Estic pentru tineri şi posibilităţile de implicare, finanţare pot fi gasite pe http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.php sau apelînd la multiplicatorii din Reţeaua de Multiplicatori ai Programului Tineret în Acţiune (printre care şi Asociaţia pentru dezvoltare ADVIT).

advitciv_stand

cntm

jurnalist