MET SOLICITA SERVICII DE CONSULTANTA IN CADRUL PROIECTULUI €žEDUCATIE PENTRU TOTI"



Ministerul Educatiei si Tineretului solicita servicii de consultanta in cadrul proiectului €žEducatie pentru toti - Initiativa de actiune rapida", transmite Info-Prim Neo. Potrivit informatiilor plasate pe site-ul oficial al ministerului, MET invita agentiile interesate sa presteze servicii de consultanta pentru evaluarea impactului implementarii proiectului, evaluarea schimbarilor in sectorul educatiei prescolare in urma implementarii primului grant, analiza progreselor obtinute in atingerea obiectivelor proiectului. 

Studiul de evaluare a modificarilor care s-au produs in sectorul educatiei prescolare in rezultatul implementarii proiectului se va efectua in raport cu cele 5 obiective ale acestuia: sporirea ratei de incadrare a copiilor intre 3 si 7 ani in programele de educatie prescolara; extinderea accesului copiilor cu nevoi speciale la servicii de educatie prescolara; sporirea calitatii serviciilor de educatie pr escolara; sporirea echitatii prin reducerea discrepantelor dintre rata de incadrare in programele de invatamant prescolar dintre zona rurala si urbana; consolidarea parteneriatelor sociale si a implicarii comunitatii in programele de educatie timpurie.

Evaluarea va fi efectuata cu utilizarea metodologiilor cantitative si calitative, inclusiv prin intreprinderea vizitelor in teren, analiza datelor statistice, interviuri cu prestatorii de servicii, cadre didactice, parinti, colectarea datelor prin organizarea focus grupurilor in vederea evaluarii rezultatelor obtinute in cadrul fiecarei componente a Proiectului. Termenul de realizare a studiului este de 1 luna.

Agentiile interesate vor prezenta o scrisoare de intentie, precum si informatii atestand calificarea lor pentru implementarea activitatii in cauza, pana la data de 28 ianuarie curent, la adresa: MD-2033, 1, Piata Marii Adunari Nationale, Ministerul Educatiei si Tineretului, birou 431, tel: 233897, fa x: 233139 sau prin posta electronica, la adresa dlupan@edu.md/

Sursa: Info-Prim Neo