CIJ ANUNTA INMATRICULAREA LA SCOALA DE STUDII AVANSATE IN JURNALISM PENTRU ANUL DE STUDII 2008-2009



Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), in cooperare cu Scoala de Jurnalism din Missouri (SUA) si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor din Paris (Franta), anunta inmatricularea la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism din Chisinau (SSAJ) pentru anul de studii 2008-2009, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presa al CIJ, Scoala este conceputa in baza unor programe postuniversitare avansate de pregatire a jurnalistilor si a fost creata in corespundere cu cele mai inalte standarde internationale in jurnalismul practicat in Europa si Statele Unite ale Americii.

Vor fi admise 20 de persoane care au studii superioare in diverse domenii (stiinte socio-umane, tehnice, arte, medicina s.a.). Studiile sunt cu bursa (scoala ofera 10 burse), gratuite (fara taxa de studii si fara bursa), dar si contra plata (sunt acceptate si sponsorizari din partea unor institutii media, neguvernamentale, comerciale sau de stat).

Corp ul didactic al SSAJ este format din jurnalisti din Moldova, precum si instructori din strainatate. Scoala asigura studentii cu echipament tehnic pentru cursurile foto, video si radio, precum si cu alte materiale necesare pentru deprinderea unor abilitati practice in domeniul jurnalismului.
Anul de studii dureaza zece luni, iar printre principalele cursuri predate se numara: Scrierea stirilor, Jurnalismul radio - TV, Legislatia si etica mass-media, Jurnalismul on-line, Jurnalismul de investigatie, Jurnalismul economic si de afaceri, Foto jurnalismul, Managementul mass-media s.a.. Mai multe detalii pot fi obtinute pe site-ul www.scoaladejurnalism.md.

Certificatul de absolvire este obtinut in baza unui proiect sustinut la finele anului de invatamant si este semnat de Centrul Independent de Jurnalism, Scoala de Jurnalism din Missouri si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor din Paris.

Selectarea candidatilor se face in baza dosarului care va cupri nde CV, formular de participare, scrisoare de motivare, trei materiale jurnalistice, doua recomandari, copia diplomei de studii superioare (absolventii promotiei 2008 vor prezenta un certificat de la facultate in care se confirma ca sunt in ultimul an de studii), copia buletinului de identitate. Admiterea persoanelor selectate se va face in baza unui test in scris si a unui interviu.

Dosarele pot fi depuse pana la 28 martie 2008, ora 18.00, la adresa Centrul Independent de Jurnalism, str. Sciusev 53, 2012, Chisinau. Tel.: (+373 22) 92 94 40, 21 36 52, 22 75 39.

Sursa: Info-Prim Neo